Ако сте чели романите на Елена Феранте, със сигурност знаете

...
Ако сте чели романите на Елена Феранте, със сигурност знаете
Коментари Харесай

Термите на Иския: СПА почивка със заряд от кратерите на Везувий

Ако сте чели романите на Елена Феранте, сигурно знаете къде се намира Иския.

Италианците обожават този зелен вулканичен остров в Неаполитанския залив поради невероятните му морски гледки и лечебната мощ на термалните му извори.

Термите на Иския са открити преди 3000 години от античните гърци.

Бълбукащите фонтани се прочуват с възстановителните си свойства, като се твърди, че лекуват неплодородие, ревматизъм и всевъзможни кожни болести.

На острова поражда процъфтяваща СПА просвета, която се дължи не на последно място и на целогодишния мек климат и богатите туристически направления, написа BBC.

Днес на остров Иския има десетки термални извори, ситуирани както в извънредно блестящи курорти, по този начин и в натурални естествени заливи.

Специалистът в СПА промишлеността Рафаела Даларда, холистичен специалист и създател на пътеводители, изяснява, че в Италия има над 400 сертифицирани естествени извори, само че царството им изрично е Иския.

Това е по този начин, тъй като водите получават спомагателен заряд от вулканичните кратери в морето към острова.

" Нарича се L'Isola Verde - Зеленият остров ", споделя Даларда. " Вулканичната пепел подхранва земята. И вулканичните води са по-топли от водите на други места в Италия. Те имат по-положителни свойства върху ставите, костите, артрита, артрозата ".

Кратко пътешестване с ферибот от Неапол бързо ще ви води до Иския – идеалното място за бягство за всеки, който желае успокоение и същинско възстановително италианско СПА прекарване.

" Един СПА център има темперамент ", споделя Даларда. " Като човек, като виното. В Иския можете да намерите терми за всички потребности. "

Ето избора на Рафаела Даларда за най-релаксиращите и впечатляващи СПА центрове на остров Иския.

1. Най-доброто от най-хубавото: San Montano Resort & Spa

От всички термални СПА центрове на остров Иския Даларда показва San Montano Resort & Spa като най-хубав избор.

" Супер грациозен. Връх. Шик... Просто го боготворя ", споделя тя. " Има невероятна 360-градусова панорама към залива. Имаш възприятието, че плуваш в морето, просто си заобиколен от всички тези прелестни басейни с термална и морска вода... а в хотела на всички места има керамични подови плочки локално произвеждане. "

Величественият петзвезден курорт на върха на планината разполага с разнообразни равнища на първокласни вили и жилища, както и с превъзходната цитрусова горичка Лемонтано.

" Вътре в горичката има шезлонги, ситуирани по този начин, като че ли това е СПА навън ", изяснява Даларда. " И ви вършат разтривки тъкмо там, в горичката, с всички лимони, които висят над главата ви. Абсолютно полуда. "

Курортът разполага и с обичаен СПА център, който предлага лечебни термални процедури, процедури с вулканична тиня, хидромасаж и балнеотерапия, както и разпускащи процедури за лице и тяло.

Гостите могат да избират всред три ресторанта, всички с главозамайваща панорамна панорама към морето и Везувий.

2. Мечта за dolce vita: Albergo Della Regina Isabella

Действието на класическия филм La Dolce Vita се развива през 60-те години на предишния век в Рим, само че тези три думи ще ви идват мислено още веднъж и още веднъж в Albergo Della Regina Isabella – луксозен петзвезден хотел, учреден през 1956 година от известния издател и кино продуцент Анджело Рицоли.

" През 60-те години на предишния век, по време на " dolce vita ", фамилиите, които участваха във кино фестивали, използваха Иския като своя лятна къща ", споделя Даларда.

" Всички звезди от Лос Анджелис като Бриджит Бардо... всички те са били посетители в прелестната вила Рицоли. Тя е запазила оня винтидж жанр от 60-те години на предишния век. Иконична. "

Разположен в спокоен залив в селцето Лако Амено, Albergo Della Regina Isabella зашеметява с истинските си шарени плочки, богато обзавеждане и хипнотизираща панорама към морето.

" Има частен пристан, на който всички идват с яхтите си ", споделя Даларда. " Гледката е напряко " уау ". "

Термалните извори на хотела са класифицирани като " хиперминерални води ", богати на сол, сулфати и бикарбонати, течащи при температура сред 56C и 77C.

Даларда отбелязва, че СПА центърът на хотела е висококачествена клинична конструкция, ситуирана измежду винтидж искра.

" Той е за здраве, а не за уелнес ", изяснява тя.

СПА центърът е профилиран в калолечението, като се употребява естествената вулканична тиня на Иския, която след шестмесечен развой на зреене всмуква нови микроелементи, потребни за лекуване на възпаления и възстановяване на кръвообращението.

А след първокласните клинични процедури гостите могат да се върнат в хотела освежени и да се подготвят за Aperol Spritz по залез слънце. Сладък живот, в действителност.

3. Романтично бягство: Mezzatorre & Thermal Spa

Изборът на Даларда за двойки е Mezzatorre Hotel & Thermal Spa в село Форио.

" Той е прелестен ", споделя тя. " Романтичен, влиятелен, на брега на морето. Това е палат с кула. Веднъж бях там за една женитба - осветиха кулата с фойерверки, беше необикновено. "

Петзвездният хотел и термалният център се обитават в алена стражева кула от XVI век, кацнала високо на канара с аспект към Средиземно море.

Преди да се трансформира в първокласен хотел през 2018 година, Mezzatorre е бил и херцогски замък от XVIII век, а през XX век - център на културен кръг, включващ поети и кино режисьори.

" Правят тези разтривки навън под беседките, до момента в който гледаш по какъв начин минават яхтите. ", споделя Даларда.

Луксозният СПА център на няколко равнища предлага басейни, таласотерапия, турска баня, сауна и сензорни душове, съчетаващи ароматерапия, пара, светлина и музика, както и кални и термални процедури.

" Сега те работят с Biologique Recherche грижа за кожата, тъй че стават все по-луксозни с процедурите и менюто. И обърнете внимание, че се намира на нос - прелестна панорама... доста е сантиментално за двойки ".

4. Най-добър резистентен опит: Botania Relais & Spa

Ако Зеленият остров не е задоволително зелен, отидете в Botania Relais & Spa - първокласният резистентен курорт на остров Иския.

" Това е единственият СПА център, който има вегетариански и вегански ресторант на острова ", споделя Даларда. " Той получи зелена звезда на Мишлен... Имат градина, в която можете да отидете да си наберете домати, ягоди и да ги изядете. "

Botania Relais & Spa предлага 100% органично, стабилно създадено меню, приготвено с домашни съставки.

" Ако би трябвало да дам премия за закуската, те я получават ", възхищава се Даларда. " Всичко е от фермата до масата. Всичко се подготвя прясно по поръчка. Обожавам палачинките им с авокадо и сьомга, направени с пълнозърнесто брашно! "

Обширният терен е ситуиран в ботаническа градина; серия от избелели първокласни къщички с съвременна подова настилка от керамични плочки и пъстър интериор с усет.

Гостите могат свободно да прегледат поддържаните градини, въодушевени от британския жанр, преди да посетят градинския СПА център, където ще открият топли и студени басейни и парна баня, ситуирани в естествена пещера.

След това могат да се отдръпват в стаите за процедури, с цел да се отдадат на експертни разтривки и самостоятелни процедури за кожата и тялото.

5. Винтидж неаполитански искра: Excelsior Belvedere & Spa

Остров Иския от дълго време притегля визити от континенталната част на Неапол, а Даларда показва Excelsior Belvedere Hotel & Spa в оживената пристанищна зона Иския Порто като магнит за потомците на неаполитанското кралско семейство.

" Той е посещаван от неаполитанци от висока класа... от благороднически фамилии ", споделя тя за аристократичната вила от 19 век с аспект към морето.

" Това място е елегантно с обичайно обслужване. Местоположението е върха. "

Само на малко разстояние от оживената комерсиална улица Corso Vittoria Colonna и вдъхващия благоговение палат Арагонес, Excelsior Belvedere се радва на панорама към Неаполитанския залив и неговото като че ли безпределно небе.

Фоайето и стаите са капсула на времето на италианския островен разкош от 60-те години на предишния век - богати драперии от брокат и цветни плочки, а СПА центърът е зашеметяващо леговище във формата на морска раковина с мраморни скулптури и мозайки от стена до стена.

Гостите могат да изберат да се изкъпят в цялостните с минерали термални води, да се намажат с лечебна тиня или да изберат от дългото меню с разкрасителни, физиотерапевтични и масажни процедури.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР