Ако сравним с миналата година, хранителните продукти в основната потребителската

...
Ако сравним с миналата година, хранителните продукти в основната потребителската
Коментари Харесай

Владимир Иванов: Основните хранителни продукти са поскъпнали с 30%

Ако съпоставим с предходната година, питателните артикули в главната потребителската кошница, са поскъпнали с 30%. Целият развой стартира от средата на 2022 година. Ценовият потрес е най-много за млечните артикули. Това сподели в дневния блок " Добър ден, България " на Радио " Фокус " ръководителят на Държавната комисия по стоковите тържища и борси Владимир Иванов.

По думите му нервността с олиото е била през април и май, тъй като военният спор, е заплашил с дефицит на слънчоглед.

" Сега обстановката е напълно друга – имаме цялостни хранилища. Нивата на цените ще се задържат или малко ще се покачат, само че това доста зависи от енергийния пазар. За момента не чакам в допълнение повишаване. Може би малко към празниците ще има повишаване, в случай че някой е решил да печели повече ", добави Иванов.

Мнението му е, че освен това положение на реколтата на зърно, би трябвало много дълго време да не следим повишение на цената на хляба. И успокои, че няма заплаха от продоволствена рецесия.

" Нека доста добре се осведомяваме за цените на едро и когато се отива да се направи покупка, да не се прави от нерегламентирани места ", сподели още Владимир Иванов.

Ева БРАНИМИРОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР