Ако сме любопитни да чуем как звучи поп от Белгия,

...
Ако сме любопитни да чуем как звучи поп от Белгия,
Коментари Харесай

Приложението, с което слушаме музика и токшоута и обикаляме света

Ако сме любопитни да чуем по какъв начин звучи поп от Белгия, рок от Япония или пък токшоу от Тайван, то има едно приложение, с което може да обогатим социо-културата си. И то по невероятен и занимателен метод - като обиколим света, слушайки музика, звуци и токшоута.

Още по-страхотно е, че приложението е изцяло безвъзмездна и налична за свободно изтегляне. Нарича се Radio Garden и поддържа десетки хиляди радиостанции, които излъчват онлайн 24 часа в денонощието.

Звучи широко и необикновено, само че концепцията в действителност не е комплицирана - обясняваме я в резюме. Имаме карта на света и набелязваме локация. С кликане върху района и като изберем зелена точка, означаваща радиостанция, фийдът автоматизирано зарежда и пуска радиостанция. Казва даже и кое е името ѝ и къде тъкмо се намира.

Лесно като игра, също толкоз занимателно, а също така и просветително. Не можем и да си представим даже какъв брой доста бихме обогатили знанията си за музикалната просвета по света.

И по този начин, една минута може да слушаме нещо от Сицилия, а в идната - да отскочим до щата Тексас да вземем за пример. Имаме опция да прескачаме от вълна на вълна, докъдето ни стига въображението. Селекцията е повече от богата - разполагаем са цели 30 000 станции!

А концепцията на Джонатан Пуки, който е основател и дизайнер на приложението, е да направи " съвременна версия на старите радиоприемници, която да пресъздаде магичното възприятие на пътуването по света на сляпо, като се доверим слухът и знанието ни за мястото да създадат по този начин, че радиостанциите да оживеят. "

Бихме споделили, че задачата е реализирана. Слушайки със затворени очи, се " изгубваме " и оставяме слуха и въображението ни да обрисуват пейзажа на местоположението. Чудесно увещание, че границите, които ни разделят, са само в съзнанието ни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР