Ако слушаме директора на ГДБОП и министъра на вътрешните работи,

...
Ако слушаме директора на ГДБОП и министъра на вътрешните работи,
Коментари Харесай

Експертът по сигурност Иван Анчев: Мартин Божанов е бил сътрудник на ГДБОП, службите не са свършили нищо

Ако слушаме шефа на ГДБОП и министъра на вътрешните работи, службите са свършили безусловно всичко. Под това те схващат да напишеш систематизирана информация до прокуратурата и да кажеш: " Сега към този момент сте вие ". Ако питате обществото, няма по какъв начин да има лице с 22 сигнала против него. Моята оценка е, че службите не са свършили нищо. Това каза дипломатът и специалист по сигурност Иван Анчев в студиото на " Денят ON AIR ", разяснявайки сигналите за Петьо Еврото и Мартин Божанов.

Той посочи, че деликатно следи обстановката и посочи, че е очаквал разкритията да имат резултат на нуклеарна бомба за обществото.

" Притеснително в цялата история е нежеланието и на министъра на вътрешните работи, и на всички от неговото обграждане, да дадат елементарен отговор за лице, което към този момент е умряло, а точно - бил ли е конфиденциален помощник на Министерство на вътрешните работи. Въпросът е отклоняван към този момент няколко пъти. Скептик съм. Когато има висок публичен интерес, можеш да си позволиш да кажеш неща, които интересуват обществото ", разяснява Анчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Божанов е бил помощник на службите: " Моето съмнение е напълно на база на разбор. Божанов е бил помощник на ГДБОП. Дали е бил осведомител или сътрудник е различен въпрос. Интересно е по кое време е станал помощник. Ако Божанов е станал помощник на Министерство на вътрешните работи, откакто против него имаше 10-14 подадени преписки, по какъв начин лице, което има толкоз сигнали, да става мълчалив помощник? Всички, които отхвърлят или се базират на прокуратурата, знаят добре отговорите ".

Относно брачната половинка на Мартин Божанов и работата ѝ в ГДБОП гостът съобщи, че би трябвало да е ясно за какво ѝ е лишен достъпът до класифицирана информация, както и за какво е била назначена, отвън процедурите.

" Като отшуми това нещо, тя ще има цялостното право да се върне още веднъж в ГДБОП. Когато има ясно доказателство за пробив в интегритета на даден чиновник, да няма опция да бъде връщан в системата ", настоя специалистът по сигурност.

Анчев засегна и изнесената информация от министър Стоянов за полицейските коли.

" Разбрахме, че полицейските коли не са били полицейски коли, както и че изпълняващият функционалностите основен прокурор - господин Сарафов, не е бил в " Осемте джуджета ". Щом може всеки един, напускащ дискотека, да си обезпечи конвой до у дома, по какъв начин лице с опциите на Божанов няма да обезпечи защита? Не би трябвало да се търсят формалните и официални доказателства ", прикани дипломатът.

По проблема с " Червения корсар " той уточни, че съгласно него става въпрос за цифров бродяга.

" Това са едни симпатични, най-често младежи, които обикалят по света. Заплахите в учебните заведения са сериозен проблем, няма по какъв начин да извърши друмник. Да не се преекспонират налудничави теории за друмник ", прикани Анчев.

Той подсети какъв брой доста чиновници са изхвърлени от системата на Министерство на вътрешните работи. " Държавата е с разтърсен престиж ", приключи дипломатът, като изрази и подозрения в компетентността на министър Стоянов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР