Ако си припомните ученото в училище и кога вашият учител

...
Ако си припомните ученото в училище и кога вашият учител
Коментари Харесай

Какъв е цветът на слънцето?

Ако си припомните ученото в учебно заведение и по кое време вашият преподавател е светил през призмата, с цел да сътвори изкуствена дъга, тогава евентуално към този момент знаете отговора на този въпрос.
„ Цялото слънце и всички негови пластове греят ", споделя Кристофър Бейрд, помощник по физика в университета в Тексас. " Цветът на слънцето " е спектърът от цветове, присъстващи в слънчевата светлина, който произтича от комплицираното взаимоотношение на всички елементи на слънцето ", прибавя той.
 Учени употребяват слънчевата сила за пречистването на водата Учени употребяват слънчевата сила за пречистването на водата
Нов модел на структурата на съединенията с фотокаталитични свойства са създали учени от университета " Лобачевски " в Русия. Според а...
Така че всъщност, в случай че се опитваме да разберем какъв цвят е слънцето, би трябвало да разделим слънчевите лъчи тук на Земята и да ги определим количествено. Има няколко разнообразни метода да извършите това и те не са изключително високотехнологични - в действителност множеството деца евентуално са правили някаква версия на този опит.
Цветното наличие на лъча светлина може елементарно да бъде разпознато посредством прекосяване на лъча през призма. Тези елементарни, евтини, ръчни предмети разпръскват лъча светлина в другите му чисти цветни съставни елементи. Всеки чист цвят има друга периодичност на вълните. Ето за какво учените са склонни да употребяват думите „ цвят “ и „ периодичност “ взаимозаменяемо, защото лъчът на светлинния цвят се дефинира от неговата периодичност - за забележимата светлина аленото има най-ниска периодичност, а виолетовото има най-висока. Обхватът на цветовете или честотите в светлинния  лъч се назовава набор.
Когато насочваме слънчевите лъчи през призма, виждаме всички цветове на дъгата да излизат от другия край. Това значи, че виждаме всички цветове, които се виждат от човешкото око. " Следователно слънцето е бяло ", тъй като бялото се състои от всички цветове, сподели Беърд.
Малко по-сложният метод да извършите това е с камера, която прави количествено премерване на яркостта на светлината, удряща разнообразни пиксели, и затова ни дава метод да начертаем яркостта на другите честоти в слънчевия набор. Ако една съответна периодичност беше непрекъснато по-ярка от която и да е от останалите, бихме могли да заключим, че слънцето е сянка от този цвят, само че това не е по този начин. Когато вършим това, откриваме количествено, че всички забележими цветове се намират в почти равни количества в слънчевата светлина.
 Учени: Слънцето оказва помощ против COVID-19 Учени: Слънцето оказва помощ против COVID-19
Учени от Северозападния университет в Илинойс, Съединени американски щати, са разкрили директна връзка сред високата смъртност от новия ковид и недостига на...
„ Цветните съставни елементи на слънчевата светлина участват в такива количества, че е доста по-правилно да се каже, че слънцето е бяло, в сравнение с да се каже, че е жълто, оранжево или всеки различен индивидуален, чист цвят “, сподели Бейрд.
И по този начин, значи слънцето е бяло?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР