Ако си мислите, че сте лоша майка, или пък сте

...
Ако си мислите, че сте лоша майка, или пък сте
Коментари Харесай

Най-лошите майки в природата

Ако си мислите, че сте неприятна майка, или пък сте прибързали да осъдите някоя жена като такава, вижте по какъв начин действат тези майки в природата и отново ще си приказваме. И да, нито една неточност, която вашата майка е направила в детството ви, не може да се съпоставя с дейностите на тук приложените госпожи.

Гренландски тюлен


Снимка: Guliver / iStock

С типа си бебетата на гренландските тюлени са способни да разплачат рецидивист с 20 години трудов стаж по пандизите. Тези снежни, пухкави същества като пораснат (ако имат този късмет), се трансформират в не изключително приятни майки. Ще разберете какво имаме поради, като ви кажем, че майката се грижи за дребното си единствено до 12-ия ден след раждането му. После се отдава на живот. Да, правилно е, че през тези 12 дни е неразделно до него: не пие, не яде, не върви на никое място, единствено кърми. Млякото на тюлена е 60 % мазнини, тъй че бебето наддава над 2 кг дневно.


Снимка: Guliver / iStock

Когато майката отбива дребното, то към този момент тежи към 36 кг (при начални 11). В края на втората седмица тюленката, която няма повече физически сили да устоя близостта с новороденото, изчезва от живота му за да избави личния си. Бебето остава единствено на леда и в началото плаче за майка си – обикновено. После си дава сметка, че тази очевидно няма да се върне и замръзва, замлъква, въобще не шуква, с цел да пази мазнините си. И това продължава до 7-ата - 8-ата седмица, когато то към този момент може да плува и да си набира единствено храна. През тези близо два месеца то не яде нищо, седи си на леда и стиска палци да не дойдат неприятните. А те идват много постоянно, по тази причина половината от новородените гренландски тюленчета не претърпяват първата си годинка.

Врабче


Снимка: Guliver / iStock

Ако сте виждали по какъв начин врабче взема парче изсъхнал самун (два пъти по-голям от него) отдолу под клюна на някой яростен на тип гълъб, значи знаете, че тези градски разбойници са способни на всичко. Женските са много по-хард от мъжките, които са по-красиви, само че по-страхливи. С какво обаче женските врабчета печелят славата на неприятни майки?

Картинката е следната: млад врабец се прибира у дома след изнурителен ден по градските улици и непрестанно мъкнене на мушици и клечки; врабкинята обаче надушва, че нещо не е както трябва; на идващия ден го наблюдава и открива, че врабецът си има и друго гнездо, с друго семейство, за което се грижи и при което пърха час по час, с цел да носи това-онова.


Снимка: Guliver / iStock

Какво прави ревностното женско врабче? Отива скрито при гнездото на съперницата си и до момента в който нея я няма, избива всички пиленца, с цел да може кръшкащият ѝ сътрудник да се концентрира единствено върху нейното домочадие. Трудно я преглътнахме тази информация. Вече гледаме на врабчетата по напълно различен метод.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР