Ако си купите нова готина риза и по-късно откриете, че

...
Ако си купите нова готина риза и по-късно откриете, че
Коментари Харесай

Как да перете дрехи на ръка качествено

Ако си купите нова готина риза и по-късно откриете, че върху нея има застрашителен етикет „ Само ръчно пране “, може да се изкушите да го игнорирате и да поставите в пералнята. Но етикетът е там с причина и в действителност е желателно да запретнете ръкави (в случая – буквално). Разбира се, тук е моментът да кажем, че единствено преди 30 години пералните не бяха толкоз всеобщи и огромна част от бабите ни си перяха всичко на ръка. Днес обаче доста дами не са сигурни по какъв начин тъкмо се търка, сапун или прахуляк се поставя и в последна сметка остава въпроса – добре ли я изпрах? Ето няколко трика.
1.Напълнете мивката или леген с хладка вода.
 4 материи, които НЕ би трябвало да се перат в пералня 4 материи, които НЕ би трябвало да се перат в пералня
Независимо дали става дума за обичаната ви копринена блуза, или за най-уютния вълнен пуловер, съвсем всеки човек има няколко облекла, без к...
2. Поставете няколко капки течен прахуляк за пране, само че може да заместите със сапун за ръце и даже бебешки шампоан.
3. Този миг е най-съществен – не започвайте незабавно с търкането! Завъртете дрехата деликатно в мивката и след това започнете да мачкате за минута-две, все едно месите самун. Така нишките се отварят и течността прави своята работа.

4. След това изтъркайте деликатно, само че без четка – просто плат в плат. И това се прави единствено, в случай че има леке или на подмишниците.
 7 изненадващи неща, които могат да се перат в пералнята 7 изненадващи неща, които могат да се перат в пералнята
Нека си признаем: Ако трябваше да перем всичко на ръка, едва ли щяхме да прекарваме доста време отвън банята. По-добрият метод, схваща...
5. За коприна можете да добавите няколко капки еликсир за коса към последното изплакване.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР