Ако ще ставаме свидетели на реваншизъм, ще е по-скоро като

...
Ако ще ставаме свидетели на реваншизъм, ще е по-скоро като
Коментари Харесай

От врмето на Жан Виденов не се било случвало подобно нещо

 Ако ще ставаме очевидци на реваншизъм, ще е по-скоро като изнасяне на някакви обстоятелства и смяната на фрагменти не е нещо ненадейно. Областните шефове са политическо предопределение, обикновено е да има промяна и за тях. Това сподели за  " България заран "  политологът Анастас Стефанов.

Според него не би трябвало да забравяме, че президентът се намира в предизборна акция.

" Кабинетът излъчва многостранно и шорокоспектърно политическо формирование ", акцентира той за Bulgaria ON AIR.

Събеседникът посочи, че служебният кабинет има своята политическа багра и част от министрите ще имат своето политическо държание.

" Ще има опозиционен нюанс по отношение на миналата политическа власт.  Ще е от интерес да забележим водачите на листи на Българска социалистическа партия, а и не съм виждал толкоз широкоформатна групировка още от времето на Жан Виденов ", уточни Стефанов.

Политологът проф. Петър Чолаков посочи, че има и промяна на зам.-министри.

" Много евентуално е да има и промяна на регионални шефове, те са представители на централната власт. Областният шеф е значим, защото по места управлява дали съответните актове на общините са законосъобразни ", обясни политологът.

По думите му реваншизъм би било неправилна стъпка.

" Зам.-министрите нормално са лица, които са специалисти, само че аз не виждам реваншизъм. Комисията по проверка е обвързвана с работата на 45-ия парламент. Основната задача на служебното държавно управление е да бъдат извършени изборите - свободни, почтени и демократични. В България има съществени проблеми с купения избор, с корпоративния. Не бива да подценяваме патриотичните обединения, но в 46-ия парламент чакам главните сили да са и тези от 40-ото Народно събрание ", съобщи проф. Петър Чолаков.

" Служебното правителство е лимитирано от времето, което има - също откъм правомощия. Архитект на това държавно управление е президентът, което може да рефлектира върху самата кандидатура на президента за втори мандат ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР