Ако шофьорът е управлявал автомобила си активно през зимата в

...
Ако шофьорът е управлявал автомобила си активно през зимата в
Коментари Харесай

Как шофьорите провокират появата на ръжда по каросерията на нова кола

Ако водачът е управлявал автомобила си интензивно през зимата в подкалниковите арки се натрупва нечистотия, който постоянно е цялостна с размразяващи реагенти, които не са благосклонни към метала. Към почистващата процедурата би трябвало да се подхожда доста отговорно. В края на краищата, в случай че пропуснете няколко автомивки през зимата, тогава сигурно ще се появи разяждане. Ръждата ще нарасне, само че лидерът ще я види едвам когато избие над повърхността на боята.

Споменаваме и една не толкоз честа интервенция, като инсталиране на отбрана на мотора, защото тя също може да аргументи сериозна разяждане. Ако поставите самоделна отбрана, тогава обменът на въздух в отделението на мотора ще бъде нарушен. Мръсотията и реагентите ще се натрупват върху подрамката, причинявайки корозионни процеси. В резултат на това след няколко години в скритите кухини ще се появи сериозна наслойка.

И още едно непрепоръчително деяние от страна на водачите. Често след закупуване на нова кола водачите залепват винилово фолио върху капака и калниците, което има за цел да защищава въпросните каросерийни елементи от камъчета и дребни драскотини, а постоянно се употребява и за възстановяване на визията на автомобила. Много хора обаче не помнят, че преди да се залепи фолиото, панелите би трябвало да са готови.

Преди започване на работа колата се измива усърдно и по-важното - всички елементи се обработват със особено съединяване. Ако се опитате да спестите пари и да не нанесете въпросната " вакса " тогава процесът на окисляване на метала сигурно ще премине под фолиото. И защото трайността на винила е най-малко пет години, това е задоволително време за корозията, която ще нанесе непоправими вреди на металните елементи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР