Ако сервирате обикновена свинска пържола с изискани клонки аспержи, а

...
Ако сервирате обикновена свинска пържола с изискани клонки аспержи, а
Коментари Харесай

Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананас

Ако сервирате елементарна свинска пържола с изискани клончета аспержи, а телешката пържола – с ориз и ананаси, обядът ви ще е цялостен неуспех, настояват гурме специалисти от Франция.

Според тях всеки тип месо се съчетава с избрани гарнитури, които не потискат, а в противен случай – акцентират богатия му усет и мирис. Според някои хора гарнитурата се състои от ориз, пюре, вероятно макарони, които се сервират с печеното месо.

Мнението на експертите е, че идеалното допълнение към всеки тип месо е микс от разнообразни листове салата – да вземем за пример зелена, айсберг и рукола, до които лежат разноцветни зеленчуци, задушени с малко зехтин.

Към овнешкото и агнешкото месо е добре да сервирате ориз, патладжани и печен лук. Това месо има много мощен, напряко нападателен усет, по тази причина гарнитурата му би трябвало да е със едва изразен мирис.

Забравете за броколите, те няма да се оправят с тази задача. Картофите са положително решение, само че би трябвало да ги допълните с малко чесън и лук. В ориза нарежете малко моркови и обилно поръсете с подправки.

 Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананас

Лукът е съвършеният придружител на овнешкото и агнешкото, тъй като имат идеална химична съгласуемост. Сочният лук, залят с вряла вода и по-късно с лимонен сок, е страхотна гарнитура за месото.

При агнешкото и овнешкото е значимо освен месото, само че и гарнитурата, а даже и напитките да са топли. Ако изстиналото парче месо се „ полее ” със студена газирана напитка, мазнината му ще застине в стомаха и могат да зародят съществени здравословни проблеми.

Свинското е релативно неутрално на усет месо, към което най-вече отиват кисело-сладките гарнитури. В Китай е известен сладко-киселият сос, който може да се добави с части манго или ананас.

 Телешкото върви с аспержи, свинското - с ананас

Свинското месо е просто, по тази причина и гарнитурата му би трябвало да е такава – да вземем за пример ориз с морковчета и лук, задушени зеленчуци или картофи. Те може да са печени, варени, задушени и даже пържени.

В картофеното пюре можете да добавите настъргано синьо сирене или малко уасаби за повече мирис, или да го освежите със ситно нарязан зелен лук.

Телешкото месо изисква гарнитура от висока класа, къято е доста деликатна на усет. Не се позволяват внезапни усети, нападателни аромати и кисела жила.

Пюрето е съвършена гарнитура за телешкото, както и пържените картофи, печурките и всички типове зеленчуци. Идеалната гарнитура за телешко са аспержи на пара и пюре от спанак със сметана.

Никога не сервирайте телешко месо в компанията на ананас или задушено кисело зеле. Свинското не се връзва по никакъв метод с аспержите, а овнешкото и агнешкото месо – със сметана и макаронени произведения.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР