Ако сексът и приключенията ви притесняват, стойте далеч, далеч от

...
Ако сексът и приключенията ви притесняват, стойте далеч, далеч от
Коментари Харесай

Преброждаме света с „Клети създания“ от утре в кината

Ако сексът и приключенията ви тормозят, стойте надалеч, надалеч от чудатото, омагьосващо обаяние, което ни чака с Клети създания от на следващия ден, 19 януари, в кината! Може да е едвам третата седмица на януари, само че е мъчно да си представим, че тази година ще има по-забавен, по-провокативен или по-екстравагантно чудноват филм. Новаторската и незабравима продукция, отличена с две награди „ Златен глобус “ за най-хубав филм – мюзикъл или комедия, както и за най-хубава актриса – Ема Стоун, ни кани на див и несдържан карнавал на куриозното, извиращ непосредствено от въображението на режисьора Йоргос Лантимос, обожаван поради неповторимия си креативен прийом и специфична ниша в света на киното, изпъстрена със сюрреалистични разкази и тъмно комедийно проучване на човешкото държание.

Адаптация на едноименния разказ на Алистър Грей, Клети създания споделя за фантастичната еволюция на Бела Бакстър (Стоун) – млада жена, която е върната още веднъж към живота от брилянтния и неконвенционален академик доктор Годуин Бакстър (Уилям Дефо). Под закрилата на Бакстър, Бела е нетърпелива да се учи – жадна за познания и житейски опит, тя бяга на вихрено премеждие, прекосявайки континенти и океани дружно с Дънкан Уедърбърн (Марк Ръфало) – остроумен и блудствен юрист. Освободена от предразсъдъците на времето, Бела е непоколебима в убеждението си, че би трябвало да се бори за независимост и тъждество.

От обляния в слънце Лисабон до готическия леден Париж – ново видео зад кадър ни придвижва право в умопомрачителната галактика на Клети създания и сюрреалистичните цветни декори. Попадаме в един свят, повлиян мощно от стила ар нуво, само че вместо флора и фауна виждаме обилие от земни претекстове и фалически знаци. Не се сещаме за друго място, където бихме предпочели да прекараме времето си.

Режисьор на Клети създания е Йоргос Лантимос (Омарът, Фаворитката), а сюжетът е на Тони Макнамара (Фаворитката, Велика, Круела), по едноименния разказ на Алистър Грей. Продуценти са Ед Гайни, Андрю Лоу, Ема Стоун и Йоргос Лантимос. В функциите влизат Ема Стоун, Уилям Дефо, Марк Ръфало, Джерод Кармайкъл, Рами Юсеф, Маргарет Куали, Кристофър Абът, Сузи Бемба, Катрин Хънтър, Уейн Брет и други

Преоткриваме света с Клети създания от на следващия ден, 19 януари, единствено в кината.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР