Ако седнат на масата, най-добре е да си сложат пластмасови

...
Ако седнат на масата, най-добре е да си сложат пластмасови
Коментари Харесай

Яница Петкова:  Видно е, че никой не иска да поеме отговорността да се ходи на избори

" Ако седнат на масата, най-добре е да си сложат пластмасови шишета без капачки за всеки случай ". Това разяснява социологът Яница Петкова в предаването " Пресечна точка " по " Нова телевизия ".

Според нея има късмет за кабинет. " Видно е, че никой не желае да поеме отговорността да се върви на избори. Това изискване, което се слага за опрощение, с цел да се възобновят договарянията, е изискване, което ни споделя, че няма да има договаряния. Ако ПП-ДБ се извинят, значи да разгласят думите си от нощес за лъжи. Те няма да го създадат. Нито ще ги върнат обратно, нито ще ги разгласят за лъжи. Което самото изискване " Извинете се, с цел да продължим да приказваме ", парира всякаква опция за договаряния на този стадий. Въпросът е кой ще носи отговорност за изборите. ПП-ДБ биха могли сносно да изиграят този ход с " Не сме отговорни ние, направихме всичко допустимо ", счита тя.

" Истината е, че те на няколко пъти нарушиха конституционните процедури. Например, че пристигнаха дружно при президента. Аз не мога да си обясня какво ръководство ще е след техните думи. Тази обстановка, в която изпаднаха, е огромен проблем. Тези хора настояват, че имат обща визия и цели, че са за интернационалните промени, само че освен това нарушено доверие какъв тип работа, какво държавно управление? Ако се върнат крачка обратно, те не могат да си простят, само че обществото от ден на ден се разочарова ", сподели Петкова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР