Ако се възобновят договорите с Газпром, цената на газа ще

...
Ако се възобновят договорите с Газпром, цената на газа ще
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Ако се възобновят договорите с Газпром, цената на газа ще е по-висока -

" Ако се възобновят договорите с " Газпром ", цената на газа ще е по-висока ", сподели в предаването " Твоят ден " на Нова телевизия някогашният енергиен министър, в този момент кмет на столичния централен регион " Средец " Трайчо Трайков.

Той обясни, че съветският газ няма да е на ниска цена, тъй като цената му се дефинира на база на 70% от чистата борсова цена в Нидерландия и 30% съгласно нефтения еквивалент.

Според Трайков газът от " Газпром " може да е единствено част от някакъв микс, само че в случай че се появят евтини количества. Той обаче регистрира, че всяка стъпка, която се подхваща по отношение на съветската компания, би трябвало да е добре оценена и да е несъмнено, че тя не би компрометирала страната при възможен предстоящ арбитраж.

По думите му в сегашния интервал рационалното решение е да се ограничи потреблението на газ и да се търсят други възможности.

Бившият енергиен министър съобщи, че причините, с които служебното държавно управление се отхвърли от шест от седемте контрактувани танкера с полутечен газ, са неубедителни. Трайков изясни, че даже да няма свободни слотове за разтоварване за ноември и декември, то такива ще има за 2023 година Той сподели още, че цената на този газ е закрепена към американската борса, на която цената на синьото гориво е доста по-ниска.

Трайков разкритикува служебното държавно управление на Гълъб Донев поради неведнъж тиражираните апокалиптични сюжети за зимата: " Не им е работа да плашат хората, работата им е да намират решения. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР