Ако се върнем 20 години назад, то ще открием, че

...
Ако се върнем 20 години назад, то ще открием, че
Коментари Харесай

Класата е вечна: 36-годишният Гаске спря серията на Нори и завоюва титлата в Окланд!

Ако се върнем 20 години обратно, то ще открием, че единствено двама от сегашните състезатели са били и по това време в международния топ 100, а точно Рафаел Надал и Ришар Гаске. Постиженията на Рафа са ни добре известни, само че французинът също в никакъв случай не е напускал тази елитна група от играчи, откогато намира място в нея през 2003-та година и в последните две десетилетия доближава най-малко до един полуфинал на сезон.

Бившият номер седем обаче е малтретиран от сериозна хронична контузия в региона на гърба, която му пречи да демонстрира най-хубавия си тенис през последните години и несъмнено ветеранът изненада мнозина, класирайки се за тазседмичния край на ATP 250 шампионата в Окланд.

Там привидно възможностите му не изглеждаха по никакъв начин положителни, тъй като го чакаше конфликт със международния номер 12 Камерън Нори, който до момента беше непобеден през 2023-та и даже можеше да се похвали с триумф над Надал на United Cup. Тези условия по никакъв метод не повлияха на 36-годишния играч, чийто изобилен механически боеприпас остави британеца беззащитен в края и Гаске можеше да се поздрави с първи завоюван трофей от пет години насам - 4:6 6:4 6:4.

Rolling back the clock
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР