Ако се страхувате, че в даден момент от живота си

...
Ако се страхувате, че в даден момент от живота си
Коментари Харесай

Лесен тест показва грози ли ви рак на белия дроб

Ако се страхувате, че в даден миг от живота си може да развиете рак на белия дроб, можете да ревизирате единствено за няколко секунди, дали сте изложени на риск.

Прост тест, осъществен с показалците на ръцете, може да разкрие дали сте застрашени от това заболяване.

Медицинска сестра по онкология приканва хората да внимават за „ клубирането на ноктите “, защото това може да е симптом на рак на белия дроб.

Има елементарен метод да го забележите, споделя английската здравна сестра Ема Нортън, представена от Huffington Post.

Нарича се тест за прозорец на Шамрот и се прави доста елементарно. Всичко, което би трябвало да извършите, е да съедините двата пръста дружно, обръщайки ноктите един към различен. Когато ги свържете сред двете нокътни плочи, би трябвало да има свободно пространство.

„ Повечето хора с рак на белите дробове не знаят, че пръстите им се допират, в случай че не знаят особено да се грижат за това, само че пробата на прозореца на Шамрот е в действителност елементарен метод да се ревизира за евентуални положения ", споделя Нортън.

" Клубирането на ноктите " е положението, при което по време на теста няма свободно пространство сред двата нокти. Това в действителност е редуциране от имената на всички болести, които евентуално може да имате, в случай че нямате дупка сред ноктите.
`Лесен

Интересното е, че пробата се употребява и от медицинските експерти като непълен способ за потвърждаване на положението, само че можете да го извършите сами и лишава няколко секунди.

Защо хората с рак на белия дроб имат подути пръсти?

Според учени от университета в Лийдс болести като рак предизвикват 10 пъти по-високото произвеждане на PGE2, което спомага за усмиряване на възпалението на белите дробове.

Следствие на това течността се събира във върховете на пръстите и ги кара да набъбват. Това отичане протича на три стадия - в първия ноктите стават по-меки, във втория има кривина, а в третия значи удебеляване на върховете на пръстите.

Лявата фотография демонстрира диамантена пролука сред пръстите на показалеца, което значи положително здраве. На дясната фотография не се вижда междина сред показалеца и има опция за рак на белия дроб.
`Лесен

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР