Ако се стигне до редовно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

...
Ако се стигне до редовно правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ
Коментари Харесай

Георги Харизанов: От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо

Ако се стигне до постоянно държавно управление сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ и двете обединения ще изгубят, счита Асен Григоров
От лидерската среща ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не зависи нищо, разяснява пред БТВ политическият анализатор Георги Харизанов.

" От тази среща нищо не зависи. Хубаво е, че я има. Започва да се образува една паралелна действителност кой е спечелил на тези избори. Ние сме в обстановка изгубилият финала на „ Уимбълдън “ да отиде при спечелилия и да му каже – моите почитатели не те харесват ", посочи Харизанов. Той е безапелационен, че последователите на втория няма да харесат първия. Според него пред ГЕРБ няма други разновидности за съдружни сътрудници, защото партията е приела решение да не ръководи с Българската социалистическа партия.

" Ще изгубят доста повече, в сравнение с да създадат с ПП-ДБ. Това не притесняваше Демократична България, която направи Корнелия Нинова вицепремиер. Макар за коалиция да не може да се приказва, парламентарната поддръжка е друго нещо “, посочи Харизанов.

По думите му Политическа партия в този момент претендират да са " първенец ", без значение от резултатите на изборите.

  " Аз виждам край на „ Уимбълдън “ и при мачбол този, който води в резултата, отхвърля да бие сервис, тъй като го е боязън, че в случай че завоюва мача, публиката ще го освирка “, уточни друга позиция към ставащото у нас журналистът и фен на тениса Асен Григоров. Той означи, че в случай че се стигне до постоянно държавно управление между ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и двете обединения ще изгубят, само че то би трябвало да е поравно.

" Спешно и налага се България да има постоянно държавно управление с висока степен на легитимност, с цел да може да се одобряват промени и бюджет “, акцентира Гриторов. Той счита, че в хода на договарянията за държавно управление и ГЕРБ и „ Промяната “ стъпват деликатно.

" Срещата им ще е стъпка към диалога. Казвам, че двете партии би трябвало да балансират нещата, с цел да изгубят поравно, тъй като има да се свърши работа - бюджет, Висш правосъден съвет с изтекли мандати, регулатори с изтекли мандати, КЕВР “, разясни Григоров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР