Ако се стигне до предсрочни избори през лятото, има риск

...
Ако се стигне до предсрочни избори през лятото, има риск
Коментари Харесай

Политолог: Ако ПП се прегърне с Борисов, ще загуби голяма част от своите избиратели

Ако се стигне до предварителни избори през лятото, има риск да се повторят през есента. Волатилност ще виждаме на всеки последващи избори, тъй че може би ще нарасне поддръжката за антисистемните партии - " Възраждане " и Има Такъв Народ. Политическа партия да се прегърнат с Борисов ще значи да изгубят огромна част от своите гласоподаватели ", сподели политологът доцент Милен Любенов пред Нова телевизия.

По думите му ротационно председателство се прави при огромни обединения.

" Не чаках да не се стигне до избор на ръководител на Народно събрание. ГЕРБ трябваше да са провели диалози с другите партии за поддръжка на техния претендент. Не видяхме индикации за съставяне на парламентарно болшинство. Срещата на Политическа партия и ГЕРБ може би е опит за реализиране на начална договореност за целите на работа на Народното събрание. Не изключвам партиите да показват противоречие с бързането на президента. Председател на Народното събрание може да бъде определен и без поддръжката на Политическа партия и Демократична България ", акцентира той.

Според него би трябвало да се положат старания, с цел да се образува кабинет, тъй като е значимо Народното събрание да работи. " Той не може за един месец да свърши цялата законодателна активност, която се чака от него. Да се протака до есента ми се коства малко евентуално. Служебният кабинет да стане постоянен е неуместна концепция, министрите са хора със свободна воля. Всеки един би трябвало да даде единодушието си, само че концепцията е изцяло неосъществима. Това предложение е бягство от отговорност за Борисов ", разяснява политологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР