Ако се събудите през нощта и след това не можете

...
Ако се събудите през нощта и след това не можете
Коментари Харесай

Ето какво не бива да правим, ако се събудим посреднощ

Ако се разсъните през нощта и по-късно не можете да заспите още веднъж, най-вероятно ставате и се разхождате из къщата с вярата, откакто си легнете, още веднъж ще заспите. Дали обаче по този начин не си вредите в допълнение? Според доктор Майкъл Брейз - прочут като Sleep Doctor и създател на The Power o fWhen, ставането единствено ще ви разсъни, а повода е, че сърдечната периодичност се усилва, когато станем. „ В положение на сън то е към 60 удара в минута, само че в случай че се изправите, сърцето ви се въздейства от гравитацията и затова стартира да тупти със скорост над 60 удара “, изяснява той.

За да възстановите съня си, сърдечният пулс би трябвало да намалее до 60, което явно няма да се случи незабавно и от време на време е повода, заради която не всеки път е елементарно да заспим. Затова е по-добре да останете в положение на покой.

Друг съвет, който доктор Брейз споделя, е колкото и мъчно да ви е, пробвайте се да се отпуснете и да не мислите за нищо. Не проверявайте телефона си, даже с цел да видите часа. Тогава в съзнанието ни се отключва механизъм, че може да е моментът на ставане и ще се разбудите в допълнение. „ Затова, просто затворете очи и не мислете за нищо – бяло платно “, споделя специалистът. И по този начин, в случай че се разсъните измежду нощ – „ изключете се “, и ….приятни сънища.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР