Ако се приеме Законът за извънредното положение - би трябвало

...
Ако се приеме Законът за извънредното положение - би трябвало
Коментари Харесай

Кирилов за извънредното положение: Досега по никакъв начин не сме засегнали основни права на личността

Ако се одобри Законът за изключителното състояние - би трябвало да възпроизведе най-интензивните ограничения. Това сподели министърът на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. пред БНР.

"Тук наблягам, че до момента ние по никакъв метод не сме засегнали съществени права на личността, както са открити в Конституцията на Република България и в Европейската спогодба за правата на индивида. Вие споменахте мораториум върху процесуалните периоди. Ако се одобри подобен закон от Народното събрание, това е една мярка, която би следвало да се откри в закон. По същината си с оглед да не се основава напрежение в съдопроизводството, считаме, че тя би била потребна, би успокоила страните и участниците в цивилен, търговски, административни производства по тази причина, че няма да пропуснат процесуални периоди и ще могат умерено да упражнят правата си след преустановяване на изключителното състояние ", разяснява още министърът.

КРИБ предлага на държавното управление 16 ограничения за избавяне на бизнеса

На въпрос дали още при приемането на изключителното състояние е трябвало да има подобен закон, Кирилов разяснява:

"Аз съм безапелационен, че в петък Народното събрание постъпи напълно конституционно съгласно, следвайки духа на конституционния законодател, който е открил регламента по какъв начин се афишира изключително състояние ", разяснява правосъдният министър.



"Мерките, които бяха подхванати от изпълнителната власт с разпоредби на министри и с решение на Министерски съвет, са в напълно в пълномощията на изпълнителната власт. Те по никакъв метод не засягат съществени права. Според мен текста, както е заложен има смисъл. Основни права могат да се обиден единствено със законова уредба. Иначе краткотрайни, темпорални закони, не са симптом на добра законодателна техника. Самата им формулировка, определение, демонстрира, че те имат краткотраен темперамент. Временните връзки не се уреждат със закон. Със закон се уреждат трайни публични връзки ", сподели още той.

"Доколкото в съответния случай, незабавните ограничения касаят изпълнителни дейности, считам, че изцяло е задоволително, както е написано в закона, да се реализира процедурата за предложение и приемане, респективно за оповестяване на изключително състояние ", приключи Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР