Ако се наведем сега, повече няма да можем да се

...
Ако се наведем сега, повече няма да можем да се
Коментари Харесай

Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим

„ Ако се наведем в този момент, повече няма да можем да се надигнем. Отвъд страстите след 14-часовите изтощителни полемики, които провокираха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на сътрудниците си от Висш съдебен съвет. Те няма да са нещо по-различно и ново от това, което знаят. Но съм задължен да припомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не би трябвало да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, съблюдаваме и подсигуряваме върховенството на Конституцията и законите на страната. Да пазим независимостта на Съдебната система и да не разрешаваме външно вмешателство, без значение от кое място идва то ”.
Всичко по тематиката: Опитът за атентат против Иван Гешев и желаната му оставка 385
Това сподели основният прокурор, представен от БГНЕС.

„ За страдание през последните месеци пред очите на цялата нация и интернационалната общественост ставаме очевидци на безскрупулни опити за тъпчене на Конституцията и на законите на страната ”, посочи Гешев.

И акцентира: „ Моите сътрудници от Висш съдебен съвет би трябвало да знаят, че тези опити не са ориентирани единствено и само към отстраняването на основния прокурор, без значение кой е той. Това е единствено първата стъпка. Тяхната цел е доста по-дълбока, рискова и ретроградна. „ Силите на мрака ", както аз ги назовавам, имат за своя съществена цел - посредством финансовите и стопански запаси, които откраднаха в годините на прехода, и с поддръжката на външни фактори да ни държат в послушание, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или в случай че е допустимо даже да ни извадят от Европейски Съюз и НАТО ”, сподели още основният прокурор.

„ Мафията през днешния ден - явно и за мое голямо страдание - разполага и с политически, и с медийни запаси, посредством които дефинира дневния ред и постанова своите незаконни и злокобни планове. Разчита на късата социална памет и най-много на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят ", споделя още основният прокурор. Изкушенията, на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола. Бруталността на мафията е явна, само че и елементарно разпознаваема. Методите са известни. Първо търсят съглашение като Фауст, след това слагат ултимативни условия със закани, а по-късно осъществят заканите. Нима не видяхте - всичко това се случи пред очите ни в последните няколко седмици! Нали? На първо място тези сили се целят в правосъдната система и желаят да я овладеят. Ако това стане факт, реализират всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и обществения живот даже на своите нечисти цели. Но аз имам вяра, че би трябвало да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му ”, добавя Гешев.

Утре Висш съдебен съвет продължава чуването на Гешев, с цел да обясни в какво психичното положение е бил той по време на конференцията на 15 май, в която изрече думите „ политически отпадък ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР