Ако се направи опит за съставяне на правителство, до една

...
Ако се направи опит за съставяне на правителство, до една
Коментари Харесай

Даниел Вълчев: Предсрочните избори може да са краят на ГЕРБ

Ако се направи опит за сформиране на държавно управление, до една година Борисов ще се върне в ръководството. Ако се стигне до предварителни избори e доста евентуално това да се окаже краят на ГЕРБ. Това счита проф. Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието.
По думите му на изборите се е случило това, че " едно раздробено и изплашено общество " е събрало сили и е съумяло да каже, че не желае повече да бъде ръководено по този начин.

" Всеки компромис с първата по мандати партия ГЕРБ е доста сложен, даже неосъществим ", акцентира той пред БНР и добави, че съгласно него няма нищо трагично в това дали ще има парламентарно държавно управление, или служебно, в случай че се гледа с очакване за огромна смяна.

" Няма неприятно да се мине през едни избори, тогава би било по-лесно да се търсят обединения ", счита Вълчев и предвижда нови избори през юли, на които ГЕРБ да изгубят най-малко една трета от гласовете си.

Бившият образован министър разяснява, че месеци преди изборите на 4 април ГЕРБ са пробвали през доближени хора в Българска социалистическа партия да приготвят огромна коалиция сред тях:

" Корнелия Нинова излезе победител в това, тъй като удържа личната си партия и такава коалиция ГЕРБ-БСП се оказа невъзможна през днешния ден ".

Прогнозата му е, че предлагането за държавно управление на ГЕРБ ще е мимикрия, тъй като, в случай че имаше опция то да получи поддръжка, Бойко Борисов самичък щеше да бъде предлагането за министър председател.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР