Ако се чудите какво да приготвите за закуска през уикенда,

...
Ако се чудите какво да приготвите за закуска през уикенда,
Коментари Харесай

Лесни мекици по стара бабина рецепта – всички полудяха по тях

Ако се чудите какво да приготвите за закуска през уикенда, ние ще ви споделим рецептата на едни необикновено лесни, бързи и вкусни мекици, които в действителност си коства да опитате.

Ето и от какви артикули се нуждаете:

• яйца - 1 бр.;

• топла вода - 400 мл;

• сол - 1 с.л. равна;

• мая - 1 кубче прясна (42 г);

• брашно - 800 г;

• сирене - за поръсване;

• олио - за пържене.

Начин на подготвяне:

Това е остаряла бабина рецепта, която не изисква да притежавате забележителни знания в кулинарията. Направата им е в действителност лесна и сме сигурни, че няма да се затрудните.

Най-напред започнете с месенето на тестото. Маята се натрошава в половината част от топлата вода и се оставя настрани за към 10 минути, в които да може да се задейства.

Брашното наложително се пресява, тъй че мекиците да са по-пухкави и по-въздушни. Оформя се в средата му кладенче и се прибавят сол, яйце, маята и останалото количество вода.

Започнете да месите тестото. В началото може да употребявате дървена лъжица, само че в един миг ще се наложи да си помогнете с ръце, тъй че да се получи меко тесто.
Ще си оближете пръстите с тези лесни пълнени мекички
Необходими артикули: Пшенично брашно - 300 гр Вода - 300 мл Сирене, извара или кашкавал- 200 гр С тези мекици няма да се тревожите...
Прочети повече
Оставете го да удвои размера си и по-късно може да преминете към оформянето на мекиците.

За да ви е по-лесно, поръсете кухненския плот с малко брашно. Разтеглете тестото върху него и го разточете под формата на правоъгълен лист. Поръсете малко олио върху листа и по-късно прибавете сиренето. Навийте го на руло и го нарежете на части.

Всяко едно от частите разтеглете и оставяйте върху плота, който сте поръсили с брашно.

Пържете в нагорещена лой, до момента в който не заловен златист тен. Накрая поднесете с кисело мляко или домашно подготвен айрян.

Да ви е вкусно!

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР