Ако се чудите как да запазите маслините вкусни и ароматни

...
Ако се чудите как да запазите маслините вкусни и ароматни
Коментари Харесай

Съвети за съхраняване на маслини

Ако се чудите по какъв начин да запазите маслините вкусни и ароматни за по-дълго време, вижте някои дребни хитринки, които ще ви оказват помощ.

За половин кг маслини сместа е следната: 1 ч.л. розмарин или мащерка, 2 с.л. ябълков оцет, 2-3 дафинови листа, 1-2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки, настъргана кора от 1 лимон, 1 междинна глава кромид, 4-5 с.л. зехтин.

Сложете всички артикули без оцета и зехтина в подобаващ съд. Може да е буркан с винтова капачка или купа. Нарежете лука на кръгчета, чесъна на ситно и го поставете на дъното. Смесете оцета и зехтина и ги разбийте в затворена бутилка.

Сложете подправките на маслините и ги залейте със сместа от зехтин и оцет. Ако е належащо прибавете още зехтин, тъй че да покриете маслините. Съхранявайте ги в ледник.

Ако желаете да съхраните по-малко количество маслини подобаваща е следната марината: 1 с.л. изсъхнал босилек, 2 с.л. ябълков оцет, 4 с.л. зехтин. Сложете сместа в буркан с винт, разтърсете пламенно, с цел да се смесят добре съставките. Отново съхранявайте в ледник и дръжте маслините в маринатата, до момента в който не ги изядете изцяло. Може да ги съхранявате и единствено в зехтин.

Според една гръцка рецепта първо се накисват във винен оцет за един ден и по-късно се трансферират в буркан със зехтин. Имайте поради, че по този начин ще станат малко по-кисели, в случай че сте фенове на този усет, това е вашият метод за предпазване на маслините.

 Маслини

Ако харесвате лютото, то вижте следната рецепта за пикантни маслини в марината.

Маслини към 700 г, 500 мл зехтин, 80 мл балсамов оцет, 5 сушени люти чушки, 1 лимон и 4 скилидки чесън.

Вземете огромен буркан от 1.25 л и го залейте с гореща вода. Поставете маслините. Обелете чесъна и разполовете скилидките, отрежете кората на лимона и я разделете на три тесни линии. В дребна тенджерка загрейте зехтинът, оцетът, чушките и чесъна, лимоновите кори.

Залейте маслините с тази гореща примес, тъй че те да са изцяло покрити. Оставете 1 см разстояние сред маслините и капачката. Затворете херметически буркана, консумирайте след 3 дни. В този тип те могат да се съхраняват 3 седмици в ледник.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР