Ако Съединените щати не се споразумеят за предоставянето на повече

...
Ако Съединените щати не се споразумеят за предоставянето на повече
Коментари Харесай

Пентагонът огласи сценарий за Украйна във войната след стратегическото отстъпление от Авдеевка

Ако Съединените щати не се спогодят за даването на повече от 60 милиарда евро помощ за Украйна, Киев ще бъде изправен пред избор за кои общности да се бори поради наличните запаси. 
Това сподели заместител прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх по време на брифинг. Тя акцентира, че без решение на Сената Украйна няма да получи сериозни пакети от помощ.
„ Вижте, в случай че не получим повече – в случай че не получим нужното финансиране от Сената – няма да можем да доставим тези сериозни пакети и Украйна ще би трябвало да направи избор и да вземе решение кои градове, кои обитаеми пунктове те могат да удържат с това, което имат, и кои сътрудници могат да продължат да им оказват помощ “, сподели Сингх.
Според нея изтеглянето на силите за защита от Авдеевка е стратегическо. Украйна предприе тази стъпка, с цел да резервира своята артилерия и муниции.
" Бих ви насочила към украинците. Сигурен съм, че те няма да ви разкрият бойните си проекти, само че несъмнено са на фронтовата линия и се бият всеки ден за всеки сантиметър територия. Но не мога да приказвам за всеки съответен град ", означи тя. 
В същото време длъжностното лице отхвърли да назове селища, които могат да бъдат застрашени след изтеглянето на украинските въоръжени сили от Авдеевка.
Окупация на Авдеевка - какво се случва на фронта
Както УНИАН заяви по-рано, съгласно информация в задгранични медии, след завладяването на разрушената Авдеевка, съветските нашественици може да решат да нападат Покровск, основен логистичен център на украинската войска в региона на Донецк. 
Началникът на Главното разследващо ръководство Кирил Буданов призна тежката обстановка на фронта на фона на изтеглянето на украинските сили от Авдеевка. Той обаче означи, че на прага на третата година от пълномащабна война Русия също има проблеми.
Боецът на " Легиона на свободата " Максим Морозов сподели, че руснаците не могат да унищожат украинската отбрана западно от Авдеевка за 48 часа. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР