Ако са ви омръзнали традиционните милинки, тутманици, баници, то днес

...
Ако са ви омръзнали традиционните милинки, тутманици, баници, то днес
Коментари Харесай

Малко саламче, малко кашкавалче и кисело мляко – изяждат се до трошичка още парещи. Лесно, бързо, вкусно:

Ако са ви омръзнали обичайните милинки, тутманици, баници, то през днешния ден ви предлагаме да опитате нещо друго за закуска. Тези саламени хлебчета с кашкавал са вкусни, меки, засищащи, а румената им коричка не оставя никого безучастен.

Приготвят се елементарно – в общи линии от неща, които са налични във всеки ледник. Да започваме – ето рецептата на тези вкусни хлебчета със колбас и кашкавал :

 саламени хлебчета

Хлебчета със колбас и кашкавал

Продукти:

300 гр.брашно + 50 гр. за доомесване

250 гр.кашкавал

100 гр.салам (наденичка, шунка)

240 гр.кисело мляко

60 гр.меко масло

10 гр.бакпулвер

1 ч.л.сол

 хлебчета със колбас и кашкавал

Приготвяне:

В подобаваща купа пресейте брашното. Добавете пресятите сол и бакпулвер и разбъркайте хубаво с тел. След това прибавете маслото (на стайна температура) и с ръка намачкайте в брашното, тъй че да се образуват трохи. Прибавете настъргания кашкавал и нарязания на ситно колбас, след което хубаво разбъркайте. Добавете киселото мляко и започнете да месите тестото с ръце. Ще е много лепкаво, само че това да не ви тормози.

Върху работния плот изсипете още малко брашно и от горната страна прехвърлете тестото. Поръсете с още брашно и доомесете тестото, тъй че да се оформи към този момент нелепнеща топка. Разделете я на две, след което всяка половинка сплескайте на плоска питка с дебелина към 1 см. Прехвърлете питките в тава, покрита с хартия за печене и от горната страна с нож за тесто разделете питките на триъгълници. Намажете ги с още разтопено масло и пъхнете да се пекат в авансово загрята на 180 градуса фурна до подготвеност – коричката би трябвало прелестно да се зачерви.

Добър вкус!

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР