Ако Руската федерация засили настъплението си към Авдеевка и насочи

...
Ако Руската федерация засили настъплението си към Авдеевка и насочи
Коментари Харесай

„Предимството на врага е 10-15 пъти: защо няма смисъл Украйна да държи Авдиевка

Ако Руската федерация ускори настъплението си към Авдеевка и насочи обилни сили там, украинските отбранителни сили ще бъдат принудени да се отдръпват на по-удобни позиции, с цел да спасят живота на персоналния състав. 

Това мнение изрази в интервю за Фокус майорът от запаса и участник в руско-украинската война Алексей Гетман. Според него съветските нашественици към този момент са се пробвали да щурмуват Авдеевка на две талази, само че отбранителните сили са съумели да отхвърлен и двете талази.

" Украинското военно управление знаеше авансово, че врагът ще се опита да нападна Авдиевка и ще го направи от фланговете, тъй че те ускориха нашите благоприятни условия там по избран метод. Сега сред северния и южния фланг на руснаците има към 10 км западно от Авдиевка. Опитват се да затворят този обръч, с цел да обкръжат намиращите се там войски. Засега не са съумели. Сега приготвят 3-та вълна. Извличат запаси. Не от дълбините на Руската федерация, което е доста значимо, а от предната линия, и се опитваме да възстановим числеността на персоналния състав и техниката, с цел да нападаме още веднъж “, сподели той.

Алексей Гетман означи, че всички съветски известия, че управляват бунището в Авдеевка или коксовия цех, са погрешни.

„ Ние държим защитата там, само че в случай че съперникът ускори настъпателните качества в това направление, тогава би трябвало да прибавим и нашите запаси, с цел да задържим позициите си, или ще би трябвало да се оттеглим на по-удобни позиции западно от Авдиевка, сподели той, уточнявайки, че  " врагът има 10-15 пъти предимство над нас ".

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР