Ако Република Северна Македония (РСМ) иска да е нормална, европейска

...
Ако Република Северна Македония (РСМ) иска да е нормална, европейска
Коментари Харесай

Трифонов: Ако РСМ иска да е част от ЕС, гражданите ѝ трябва свободно да се самоопределят


Ако Република Северна Македония (РСМ) желае да е естествена, европейска страна, да бъде част от Европейския съюз, то нейните жители би трябвало да могат свободно да се самоопределят и правата им да не биват погазвани. Това написа в пост във „ Facebook “ водачът на „ ИТН “ (ИТН) Слави Трифонов.



„ Моето мнение е, че до момента в който това не стане, Северна Македония ще си бъде просто част от Западните Балкани “, счита Трифонов.

Поводът за коментара на водача на Има Такъв Народ са последните данни на Държавната статистическа работа на РСМ от преброяването на популацията в страната.

„ При преброяването на популацията в Северна Македония за българи са се оповестили едвам 3504 жители, т.е. българи съвсем няма. Само че у нас има издадени над 100 хиляди български паспорти на жители от Северна Македония. Само през последните 2 години, когато светът беше затворен от пандемията, български паспорти са получили 16 692 жители на Северна Македония “, разяснява Трифонов.

Той отбелязва, че, с цел да може жител на РСМ да получи български паспорт, той би трябвало да потвърди, че има български корени.

„ Значи, над 100 хиляди жители на Северна Македония потвърждават българските си корени в България, а в Северна Македония се опасяват да се нарекат „ българи “, написа още водачът на Има Такъв Народ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР