Ако разгледаме някои основни марокански подправки ще се изумим колко

...
Ако разгледаме някои основни марокански подправки ще се изумим колко
Коментари Харесай

Шест марокански супер подправки, които ще подобрят здравето ви

Ако разгледаме някои съществени марокански подправки ще се изумим какъв брой потребни за здравето ни могат да бъдат те. Природната медицина е употребила превантивните и лечебни свойства на подправките и билките в продължение на хиляди години и тази традиция е към момента жива в Мароко. Трябва да знаете, че актуалната просвета продължава да разкрива нови способи, по които подправките могат да излекуват и укрепят човешкото тяло. Така че продължете напред и подобрете своето здраве със следните марокански супер подправки:

1. Куркума

Куркумата се употребява съвсем всекидневно в мароканската кухня, основно с цел да придаде прелъстителен цвят на мароканските ястия. Но тази мароканска фалшификация е освен това. Тя е мощен противовъзпалителен сътрудник, който съдържа антиоксиданти за битка с рака. Лекува и редица проблеми свързани със стомашни и чернодробни болести, артритни и неврологични положения, и настоящите изследвания демонстрират, че тя може да бъде потребна и за възстановяване на паметта и предпазването и лекуването на заболяването на Алцхаймер.

2. Джинджифил

 Шест марокански супер подправки, които ще подобрят здравето ви

Изключително благоуханен, джинджифилът е доста значим за мароканската кухня и се демонстрира в безчет ястия, където способства доста за усета. За готварски цели той се употребява главно в прахообразна форма. Джинджифилът съдържа забележителни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, с опция за намаление на холестерола и възстановяване на кръвообращението.

Често се употребява в естествена или допълваща форма, с цел да помогне за облекчение на гадене, стомашно разстройство и болки при придвижване, а в обичайна медицина се употребява като афродизиак и леко успокоително, както и за лекуване на настинки, тресчица и респираторни инфекции, артрит, мигрена и високо кръвно налягане.

3. Канела

Сладка и ароматна, канелата се употребява необятно в мароканската кухня, където дава усет на сладки десерти и пикантни творения. Цейлонската канела се смята за по-безопасна за ежедневни цели, защото е с по-ниски наличие на кумарин - вещество, което може да аргументи увреждане на черния дроб. Всички сортове канела съдържат антисептични, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Тя може да помогне за повишение на настроението, облекчение на Постановление на Министерски съвет, контролиране равнищата на кръвната захар и възстановяване на кръвообращението. Използва се и за битка против елементарните настинки и кашлица, както и за бактериални и вирусни инфекции. Нови проучвания демонстрират, че канелата може да е ефикасна при закъснение на прогресирането на заболяването на Алцхаймер и възстановяване на когнитивната дарба.

4. Нигела или черен кимион

 Шест марокански супер подправки, които ще подобрят здравето ви

В Мароко черният кимион постоянно се появява като гарнираща съставна част на хляба. Тези семенца се правят оценка като мощно естествено лекарство с видимо безкрайно приложение. Ислямската традиция ги показва като лек за всички заболявания, до момента в който науката ги е посочила, че са ефикасни при лекуването на необятен лист от положения, в това число стомашни, чревни и менструални оплаквания; възпалителни и респираторни инфекции; вирусни и бактериални инфекции и доста други. Нови проучвания демонстрират, че семената на нигела също могат да бъдат потребни при лекуването на автоимунни болести и рак.

5. Кимион

Кимионът се употребява в огромен брой марокански ястия, най-много като фалшификация и за овкусяване на месо, само че също по този начин и за прибавяне на усет към сосове, зеленчуци, яйца и други, а приложенията й се простират и отвън кухнята. Медицински видяно, кимионът е доста потребен за храносмилателния тракт - той може да подкрепи храносмилането, да облекчи смутения корем и да лекува диария. Може също по този начин да увеличи имунитета, да помогне да се отърве тялото от отрови и да помогне за битка с гъбични и бактериални инфекции. Когато се приема с кофеин, кимионът работи като отхрачващо средство. Той е богат на желязо, с високо наличие на фибри и витамин С и съдържа значими минерали като фосфор и магнезий.

6. Лют червен пипер

 Шест марокански супер подправки, които ще подобрят здравето ви

Любителите на пикантните храни могат да се радват - тази мароканска фалшификация може в действителност да е добра за вас! Мароканските готвачи необятно правят оценка лютия пипер като фалшификация и постоянно я употребяват. Науката демонстрира, че тази фалшификация оказва помощ за увеличение на кръвообращението, подкрепя храносмилането и подкрепя детоксикацията на тялото. Той може да помогне за битка с гъбични и бактериални инфекции, да понижи възпалението и се счита, че е от изгода при лекуване на мигрена и главоболия. Той може да се ползва външно, с цел да спре кървенето и да облекчи болката и все пак, че е люто си може да успокои смутен корем, да облекчи болките в гърлото и да облекчи диарията.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР