Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето

...
Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето
Коментари Харесай

12 начина да сте по-щастливи на работното място

Ако работите 40 часа от 168-часовата седмица, четвърт от времето си го прекарвате на работа. Всеки желае тези часове да минат прелестно и да са ползотворни, само че не всеки е благополучен на работа, написа Business Insider.

Кариерни специалисти дават някои препоръки какво да измененията, с цел да не се чувствате неудовлетворени и потиснати на работното си място.
Направете професионалното си развиване приоритет
Това се реализира със познания, които можете да трупате от по-опитните сътрудници, покачване и благоприятни условия за надграждане на уменията.
Открийте какво ви стимулира
Трябва да помислите какво ви кара да изпитвате задоволство и по какъв начин то се асоциира с вашата работа. Когато откриете това, ще намирате смисъл в нея освен от финансова позиция.
Опитайте се да разберете какво ви изтощава най-вече
Направете лист със дилемите, които имате за няколко следващи дни. Отбележете след всяка задача какъв брой изморени сте се почувствали. Когато минат тези няколко дни, си направете равносметка дали можете да извършите промени във ваша изгода.
Правете 10-15 минутни почивки
Без значение от типа активност, която правите, правете почивки. Можете да се разноските, да слушате музика, да медитирате. Важно е да има време, в което да се разтоварите за малко от насъбраното напрежение.
Усмихвайте се
Не се сравнявайте с други сътрудници от вашата работа или интернет. Използвайте мощните си страни и не забравяйте хората, които са удовлетворени от вашата работа и са ви признателни.
Напомняйте си за какво ви харесва да работите тук
Спомнете си за какво сте очаквали с неспокойствие да започнете в тази компания, на тази позиция. В натовареното работно всекидневие фокусът ни се измества от това, което ни е вълнувало и поради което сме желали тази работа.
Не правете взаимни отстъпки с почивката и съня
Не можем да разлеем нищо от празна чаша. За да сте продуктивни и енергични, е нужно да се грижите за себе си. Сънят, хидратацията и упражненията са значима част от тази грижа.
Не бъдете постоянно разполагаем
Там, където се изисква от чиновниците да са подготвени да се отзоват когато и да е на денонощието и всеки ден от седмицата, работната среда е нездравословна.
Изградете своя мрежа от контакти
Някои от най-важните взаимоотношения се образуват на работа. Имате потребност от другари, ментори, събеседници, бранители, с които да обсъдите концепциите си. Затова би трябвало да подбирате хора, с които да създадете стойностни контакти.
Ограничете контакта си с отрицателните сътрудници
Има чиновници, които непрекъснато се оплакват и разискват всичко, обвързвано с работата. Няма по какъв начин да се откъснете от тях напълно, само че можете да сведете до най-малко връзката между тях.
Говорете по-често с шефа
Един от най-хубавите способи да се чувствате щастливи на работа е като постоянно поддържате връзка с вашия началник. Първоначално това може да бъде много дискомфортно, само че ще ви помогне да откриете още благоприятни условия и фактори, които повлияват позитивно на взаимната ви работа.
Изключете крайностите " вярно " и " неверно "
Вашите страсти и мнение са значими за вас, само че това важи и за тези на съперника ви. Затова оставете егото настрани и проявете самообладание към тези, които мислят друго от вас.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР