Ако просто се откажете от вечерята след 18 часа, ще

...
Ако просто се откажете от вечерята след 18 часа, ще
Коментари Харесай

Ще отслабна ли, ако не вечерям

Ако просто се откажете от вечерята след 18 часа, ще измененията тялото си изненадващо. Тялото ни има потребност от глюкоза, защото тя е основен източник на сила.

Тя би трябвало да постъпва в организма непрекъснато, без значение от времето на денонощието. За естественото действие на клетките на мозъка са необхоoими 6 грама глюкоза на час.

Ако в организма не постъпва храна, глюкозата се синтезира от гликоген първо от черния дроб, а по-късно от мускулите. По време на сън всички процеси в организма се забавят, това се случва и с метаболизма.

А в случай че преди лягане сте спортували или сте се разхождали, обмяната на веществата се форсира вечер. Ако се откажете от вечерята, ще намалите калориите за деня с към 500 до 700 и по тази причина тялото ви ще стартира да отслабва.

 Ще отслабна ли, в случай че не вечерям

Но в случай че лишите тялото си от храна за повече от 10 часа, то стартира да черпи глюкоза от запасите, които се намират в мускулната и костната тъкан.

Съветът „ вечерята дай на врага си ” не е доста подобаващ за жителите на огромните градове, защото те имат потребност от хранене денем. Ако ставате след 6 часа сутринта, то няма по какъв начин да лишите тялото си от глюкоза, като не вечеряте след 6 часа.

Можете да се вталите, без това да се отрази на организма ви, само че единствено в случай че намалите вечерята до най-малко. Преди лягане изяжте една ябълка, с цел да не се постанова да ставате през нощта и да тичате към хладилника.

Ако превръщате всяка вечеря в поредност от три-четири ястия и десерт, неизразходваните калории ще се натрупат във тип на подкожна лой по тялото ви.

Ако пропуснете вечерята, заран ще се разсъните гладни като вълци, а закуската, както е известно, е най-важното ястие за деня. Лошото е, че доста хора не закусват, и тогава тялото им няма късмет за нова порция глюкоза чак до обяд.

Големите паузи сред храненията могат да провокират съществени проблеми със стомаха. При някои болести, да вземем за пример при язва или гастрит, както и при предразположеност към формиране на камъни в жлъчката, отводът от вечеря е нежелан.

Не е належащо да тормозите организма си, като го лишите напълно от вечеря. Заменете пържолата с картофки с огромна порция печена тиква и зеленчукова салата.

Ако не преядете на вечеря, на сутринта тялото ви ще е свободно от непотребните количества течности и малко от подкожата лой ще се постопи. При липса на вечеря се отслабва с към 2 кг за четири дни.

Не би трябвало да се прекалява с пропускането на вечерята – след 5-6 дни организмът стартира да се усеща зле и поема глюкоза от мускулите, което води до непрекъснато възприятие на апетит и липса на витален тонус.

Лишете се от вечеря, само че не повече от 5 поредни дни в месеца. Ограничавайте мазното, тестеното и сладкото преди лягане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР