Ако приемем, че средната работна заплата в България в момента

...
Ако приемем, че средната работна заплата в България в момента
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Минималната работна заплата трябва да е между 750 и 900 лв.

Ако приемем, че междинната работна заплата в България сега е към 1500 лева, това значи, че минималната би трябвало да е сред 750 и 900 лева Това мнение изрази Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа " в студиото на " Още от деня ".

Той моли да бъде отстранена входящата такса, която събират частните пенсионни фондове, тъй като " те против нея не дават никаква услуга ".
Според него " събирането на такси от портфейлите, даже когато фондовете ги ръководят на загуба, не е почтено ".

" Идеята добавката от 120 лева да бъде вкарана в размера на пенсиите, може да бъде комфортна единствено за тези, които я заплащат ", сподели Манолов.

Той добави, че не е издирван от ръководещите за експертно мнение.

По отношение на българската данъчна система, Манолов съобщи:

" Политиците, които са твърдели, че няма нищо по-хубаво от плоския налог, когато няма камери, споделят, че тази система е неприятна и би трябвало да се поправи някой ден. "

Димитър Манолов счита също, че концепцията, че някой може административно да въздейства на цени на практика е несъстоятелна.

" Могат да се вкарат тавани, само че има хиляди способи те да бъдат избягвани и постоянно ударите са повече от преимуществата, които може да получим от това ", сподели още Манолов.

" Притеснен съм доста за бюджета за идната година. Искам тези, които ще поемат властта, въпреки да не съм огромен оптимист, да си дадат сметка, че това нещо ще стане по-лесно в границите на съдействието с хора, които са били в това и го знаят, и не са им врагове ", съобщи Димитър Манолов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР