"Ако президентът Румен Радев смята, че източваме държавния бюджет, нека

...
"Ако президентът Румен Радев смята, че източваме държавния бюджет, нека
Коментари Харесай

Борисов: Ако Радев смята, че източваме бюджета, да каже точно кои пари да спрем

"Ако президентът Румен Радев счита, че източваме държавния бюджет, дано ясно да каже в кои браншове да спрем да изплащаме. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на визитата си в родопския град Лъки дружно със зам.-регионалния министър Николай Нанков.

Острата реакция на Борисов пристигна след коментара на президента Румен Радев, че по време на пандемия се източват пари от държавния бюджет.

"Много бих желал, когато идващия път президентът се изрича, да каже кои пари да спрем. Той споделя, че се харчат доста пари. Да каже: "Борисов, неотложно стой 106 млн. лева на месец за пенсионерите, 15% нарастването на служителите на реда, стой двойното нарастване на заплатите на учителите, стой парите за кметовете ", уточни министър председателят и в границите на изявлението си продължи ядосано с изброяването на благоприятни условия - парите за хората на първа линия, за ограниченията 60/40, 80/20 и 75/0, или за автомагистралите "Хемус " и "Струма ", пътищата Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, Автомагистрала "Европа

"Харчели се пари. Изброих несъмнено 5 милиарда лева в тези планове и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите страни в какви тежки условия са. В България с майсторско ръководство сега сме добре и бизнесът работи ", добави министър-председателят и добави, че въпреки и по-трудно, се работи и строи.

Освен, че Борисов изиска президента да каже кои пари да се спрат, той настоя и Радев да каже също кое съсловие е облагодетелствано от кабинета.

Според премиера, 10 години той е бил "най-стиснатият в страната ", само че неслучайно по тази причина сме били в чакалнята на Еврозоната. Борисов се възпротиви и на "нашите всезнайковци " (неговите критици - бел. ред.), които "знаели повече от Кристин Лагард и Кристалина Георгиева " и по тази причина го подлагали на критика.

Премиерът още веднъж разяснява и ремонта на пътя към Рилския манастир, поради който кабинетът неведнъж бе подложен на критика.

"Природата ни е доста красива, само че скалите са ни доста неприятни. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да стартират да падат... 53 млн. лева са дадени за това, а парите са по сметките на кметовете, които би трябвало да вършат публичните поръчки. Не желая да ме държат виновен за всеки паднал камък ", посочи Борисов.

Следобед вътрешният министър Христо Терзийски ще събере Щаба за бедствия и повреди, стана ясно още от думите на министър-председателя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР