Ако президентът наложи вето върху държавния бюджет, това ще означава,

...
Ако президентът наложи вето върху държавния бюджет, това ще означава,
Коментари Харесай

Сабрутев: Ако Радев наложи вето на бюджета, обявява война на хората

А ко президентът наложи несъгласие върху държавния бюджет, това ще значи, че той афишира война против хората.

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ Венко Сабрутев преди съвещанието на Комисията по бюджет и финанси, която би трябвало да прегледа финансовата рамка за следващата година на първо четене.

Сабрутев напомни, че по времето на служебните кабинети, Радев е отказал да внесе бюджет, с което е оставил хората да се борят против инфлацията без държавна помощ.

Вчера президентът Румен Радев съобщи, че не е изключено да наложи несъгласие на предложния проектобюджет за 2024 г. 

" Свидетели сме на серия от случки в региона на финансите. Аз доста ясно предизвестих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира " Булгартрансгаз ". Само за месец сдружението натрупа 260 млн. лева дълг, а приходи в бюджета няма ", съобщи пред публицисти президентът.

Финансовият министър Асен Василев от своя страна реагира на думите на Радев.

" Президентът се поддава на подправени вести. Радев споделил, че може да наложи несъгласие, това би било зле, това значи страната да влезе в 2024 без закон за бюджета. Не съм изумен от това държание на президента “, сподели той и напомни, че м.г. служебния кабинет на президента не предложи Закон за държавния бюджет и страната ни остана 7 месеца без бюджет, след което неговият длъжностен кабинет предложи проектобюджет с недостиг съвсем 8% в опит да дерайлира участието на България в Еврозоната ", съобщи в отговор финансовият министър.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР