Ако президентът даде мандата на Демократична България“, все още има

...
Ако президентът даде мандата на Демократична България“, все още има
Коментари Харесай

Борисов заговори за промяна на изборната система

Ако президентът даде мандата на „ Демократична България “, към момента има късмет за държавно управление. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на конференция в Ямбол.

По думите му обаче това може и да не се случи, в случай че се съди по последното изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, а точно, че мандатът би трябвало да се даде на групировка, която да продължи политиката на служебното държавно управление.

„ Нашето предпочитание за третия мандат беше Демократична България, Български напредък също е взел участие във всичките ни гласувания. Ще изчакаме да забележим президентът на кого ще даде мандата и ще участваме в диалози с всички. Дори да се отиде на избори, към този момент след пети избори, или би трябвало да има държавно управление, или би трябвало да се мисли за смяна на системата, смяна на гласуванията, да се мине към гръцкия вид с бонус за парията победител, която и да е тя... мажоритарна система, в случай че щете, каквото и да било “, сподели Борисов.

Според него единствената допустима и работеща коалиция в границите на 48-ото Народно заседание е „ евроатлантическата “.

Лидерът на ГЕРБ разяснява още и мигрантския напън, който по думите му се дължи на две години безучастие на управляващите във връзка с положението на граничната ограда с Турция.

„ В случая съм оптимист. Поставена е тематиката на междудържавно отношение и в случай че ГЕРБ може да се похвали с нещо, е че преди две години имаше нула миграционен напън, като аргументи за това беше персоналната ангажираност на Урсула фон дер Лайен и персонално на Ердоган “, сподели Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР