Ако през студените дни от годината ви се похапват хрупкави,

...
Ако през студените дни от годината ви се похапват хрупкави,
Коментари Харесай

Тези зелени домати с ЧЕСЪН са истински деликатес за зимата

Ако през студените дни от годината ви се похапват хрупкави, вкусни и ароматни зимнини, то тези зелени домати с чесън в буркан са съвършената рецепта за вас. Освен, че се подготвят доста елементарно, те са трайни и разрешават да ги консумирате чак до пролетта. Истинска премия за ценителите на вкусните и ароматни храни.

Бързаме да споделим с вас рецептата, тъй като доста скоро зимата ще пристигна и ние би трябвало да сме готови с вкусна зимнина.
Най-вкусните зелени домати с чесън в буркани Ето и продуктите за 2 буркана от 3 литра:
• 4 кг. зелени домати;

• 12 скилидки чесън (по 6 на буркан);

• 50 гр. магданоз;

• 15 гр. сушен копър;

• 20 зърна черен пипер (по 10 на всеки буркан);

• 4 зърна бахар (по 2 на буркан);

• 4 дафинови листа (по 2 на буркан);

• 6 с.л. оцет (по 3 на буркан);

• 4 с.л. сол (по 2 на буркан);

• 2 с.л. захар (по 1 на буркан).
Начин на подготвяне:
Ето, че идва ред на значителната част, а точно самата подготовка на зелените доматки в бурканите.

Най-напред започнете с измиването и подсушаването на съдовете. На дъното им сложете бахар, дафинов лист, черен пипер и половината чесън, разрязан на половинки.
 Царска туршия с мед – рецептата, излъчена от потомство на потомство Царска туршия с мед – рецептата, излъчена от потомство на потомство
Кой не обича да си похапва царска туршия с мед – това е същински деликатес през студените дни от годината. Можете да я поднесете...

Самите домати измийте и премахнете дръжките им, в това число и мястото към тях. По-големите зеленчуци разрежете на четвъртини, а по-малките на половини. Започнете да цялостните стъклените съдове с тях. Като стигнете доникъде, прибавете магданоз, дафинов лист, сушен копър и чесън. Продължете с пълненето. Най-отгоре прибавете магданоз, черен пипер и копър.

Вземете огромна тенджера и в нея изсипете 5 литра вода. Оставете я на котлона да заври и по-късно я разлейте в бурканите. Поставете им капачки и ги оставете за 20 минути.

След това върнете водата назад в тенджерата и още веднъж я оставете да заври. Разлейте още веднъж в бурканите и оставете по този начин за 30 минути. Време е да добавите захар и оцет в бурканите. Във врящата вода прибавете сол и разлейте саламурата върху зелените домати. Едва по-късно можете да пандизите компактно с капачките.

Обърнете бурканите надолу и ги увийте с нещо топло. Оставете ги да се охладят изцяло, преди да ги подредите на рафтовете при останалата зимнина. Това е същински деликатес, който в действителност си коства да приготвите и то още в този момент!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР