Ако прехвърлим бройката от 100 заразени в България, ще преминем

...
Ако прехвърлим бройката от 100 заразени в България, ще преминем
Коментари Харесай

Мутафчийски: Прехвърлим ли 100 заразени, променяме мерките!

 Ако прехвърлим броя от 100 инфектирани в България, ще преминем към различен модел на работа, тъй като навлизаме в друга фаза на разпространяване на COVID-19, съобщи шефът на Националния действен щаб ген. Мутафчийски на брифинг в Министерския съвет. Той разяснява дългото време, което лишават тестванията за ковид и тяхната надеждност.

" Редица индустриално развити страни по света ползват извънредно рестриктивно този тип проби (за коронавирус), заради това, че те не правят никаква работа даже да се тестува цялото население. Това не води до нищо потребно за активизиране на здравните служби, а най-вероятно води единствено до паникьосване в популацията “, сподели генералът.

" Затова, макар че ние не споделяме изцяло този модел, който французите са възприели, че ще тестват единствено тежките случаи, признати в болница, ние имаме малко по-широк кръг, към този момент можем да се оправим “, разкри Мутафчийски.

" Постепенно ще се лишаваме от тези луксове във времето и това няма да бъде ново за никого. Това са разнообразни етапи в дейностите и това е една от етапите, в която се намираме в този момент – за пациенти под 100 броя, оповестени в България “, изясни шефът на ВМА.

" След 100 броя към този момент прилагаме напълно друг модел на работа и тези наставления, които сме дали в този момент към РЗИ-тата посредством министерството на опазването на здравето, ще подлежат на преправка “, сподели Мутафчийски, който означи, че " не може да се съпоставя обстановката в Италия и тази в България, ние към момента можем да си позволим доста луксове в това отношение “. По мотив на бързите проби Мутафчийски разкри, че от 10 тествани в клиниката на ВМА, 6-има са дали подправено негативни проби.

" Говоря за 10 потвърдени случая, от които 60%, т.е. шестима души, са дали отрицателен резултат, а са заболели “, сподели Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР