Ако предишни ценови цикли могат да бъдат някаква индикация, при

...
Ако предишни ценови цикли могат да бъдат някаква индикация, при
Коментари Харесай

Следващият бичи пазар при биткойна може да не дойде преди края на 2024 г.

Ако предходни ценови цикли могат да бъдат някаква индикация, при биткойна може да няма бичи пазар до края на 2024 година или началото на 2025 година счита съоснователят на Huobi - една от най-големите тържища за криптовалути в света.

Бичите пазари при биткойна са тясно обвързани с развой, наименуван „ разполовяване “, който се случва на всеки няколко години, споделя Ду Джун пред CNBC.

Той е обвързван с по този начин наречените копачи, които употребяват профилирани компютри за разрешаването на комплицирани математически задания, с които удостоверяват преводите в мрежата. Като заплащане за това копачите получават биткойни.

Разполовяването е вписано в кода на биткойна и понижава на половина възнаграждението, което по този начин наречените копачи получават за удостоверяването на преводите в мрежата на биткойна. То се случва почти на всеки четири години.

Последното разполовяване беше през май 2020 година, а през 2021 година биткойнът нарастна до рекордните над 68 000 $. Подобен развой се наблюдаваше и през 2016 година На идната година биткойнът нарастна до ново най-високо до тогава равнище.

След достигането на тези два върха цената на биткойна падаше. В момента най-популярната криптовалута се търгува на близо 40% под рекордното си равнище от ноември, въпреки и да е над достигнатите през януари дъна. Следващото разполовяване се чака да стане през 2024 година

“Ако този цикъл се резервира, сега сме в ранните стадии на мечи пазар,” споделя Ду.

“Наистина е мъчно да се предвижда тъкмо, тъй като има и доста други фактори, които въздействат на пазара, като геополитически въпроси, включително и война или COVID-19”, споделя още той.

“След този цикъл идващият бичи пазар при биткойна няма да е преди края на 2024 година и началото на 2025 г.”

Поевтиняването на криптовалутите в последно време кара някои пазарни участници да се тормозят за настъпването по този начин наречената “криптозима,” или интервал на намаления в цените.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР