Ако правителството не се справи с Гешев, той ще се

...
Ако правителството не се справи с Гешев, той ще се
Коментари Харесай

Антон Кутев: Кабинетът ще падне до края на годината заради взрива на цените

Ако държавното управление не се оправи с Гешев, той ще се оправи с държавното управление, счита още Кутев

"Кабинетът ще падне до края на годината поради гърмежа на цените. Същата орис ще сполети и половината европейски държавни управления ". Такова мнение изрази в ефира на Антон Кутев.

„ Ако държавното управление не се оправи с проблема „ Гешев”, Гешев ще се оправи с държавното управление. Според мен вървим към втория вид. Минаха 100 дни, а не виждаме прогрес. Така наречената правосъдна промяна е там, откъдето тръгна”, сподели още Кутев.

Той цитира и президента Радев, който преди време сподели: „ Корупцията не се бори във Фейсбук ".

„ Тук въпросът е има ли опция държавното управление, а освен има ли предпочитание. Възможностите са – потенциал, съответните специалисти, съответните дейности и съответната коалиция. Не съм уверен, че в границите на тази коалиция могат да бъдат решени проблемите със правосъдната промяна. Нищо не се прави. Според мен има несъгласия в обединението. Не виждам по какъв начин ще стане промяната на Гешев”, съобщи Кутев.

Той разяснява и задържането на Бойко Борисов като изрази мнение, че не може по този метод, обществено, да се арестува някогашен министър-председател. „ За мен това беше проблем. Но изцяло разбирам за какво го направиха и ги извинявам. Когато години наред прокуратурата се прави, че не вижда основните каузи, не може да ти излезе основен предприемач, без значение с какъв брой каузи е, да каже, че е дал 60 милиона и никой да не го разпита”, разяснява Кутев.

Според него точно по тази причина вътрешният министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков се пробват да заобиколят по някакъв метод прокуратурата, което обаче не било допустимо по Конституция. „ Затова всичко наподобява неуместно и смешно”, сподели Кутев.

По думите му Европейската прокуратура няма тези пълномощия, за които сега се приказва. „ Радвам се, че Европейската прокуратура се заема с това. Едно от първите оферти, които сме правили от Българска социалистическа партия при основаването на Европейската прокуратура, беше тя да проверява освен европейски средства, а и бюджетни. За мен е значимо какво ще направи Кьовеши. Но за жалост считам, че тя ще има проблеми с ЕНП поради пълномощията си”, сподели Кутев.

Кутев разяснява и въпроса със Стефан Янев, чиято оставка беше поискана от премиера Кирил Петков.

„ Правителството стартира все по-стремглаво да губи доверие и това има своите учредения. Всички чакаме смяна и нямаме толеранс като общество. Какво стана с промените в опазването на здравето и образованието? Кога ще дойдат изравняванията в неравенствата? Това са неща, за които са се разбрали. Минаха 100 дни. Според мен тежките неизпълнения на обещанията е повода за разрива в правителството”, сподели Кутев. Той е безапелационен, че не може да става дума за оборване на евроатлантическата ориентировка на Стефан Янев.

„ Няма обективна война. Но в Украйна не е единствената война сега. Ако се съсредоточим в това да се борим с Путин и да спрем злото на света, това е погрешно и води до неверни резултати. Начинът, по който постъпва Путин, решавайки, че със мощ ще наложи политически цели, е същият, по който българските бойци стояха в Афганистан. Политическите елити би трябвало да си дадат сметка за аргументите, с цел да се реши въпросът. Как може да упрекваме Путин, че той съблюдава разпоредбите на актуалната система, т.е. правото на силата? Прилагането на мощ е част от европейския метод на мислене. Ние провокираме войни”, счита Кутев.

Според него спорът в Украйна е от 14 години. „ Като сме цивилизования Запад, за какво не взехме ограничения тогава?”, попита той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР