Ако познавате усещането за блестяща и тонизирана кожа след масаж

...
Ако познавате усещането за блестяща и тонизирана кожа след масаж
Коментари Харесай

Майстори на масажа за лице

Ако познавате чувството за блестяща и тонизирана кожа след масаж на лицето, знаете какво значи на процедура изразът „ светлина от вътрешната страна “. Веднъж толкоз се бях отпуснала по време на подобен масаж, че терапевтката (която ме познаваше прекомерно добре) ме посъветва да не го върша пред непознати, тъй като кожата ми е тънка и разрешава „ нахлуване “ в аурата ми. Тогава не го разбрах, в този момент знам какво е имала поради. Кожата ни е наша отбрана – освен на органите на тялото, само че и на душата ни. Различни задания Има разнообразни типове разтривки, решаващи разнообразни потребности – искра и тонус, намаляване, моделиране на контура и други. Точковият масаж с напън е потребен за усмиряване на реактивна или сензитивна кожа. Лимфодренажният масаж чудесно отстрани токсините. Tapotement (от англ. потупване) е характерна техника, изпълнявана посредством потупване или ритмично придвижване. Най-често се ползва с ръба на ръката и има подтикващ и антиейдж резултат, като забавя стареенето и прибавя искра в кожата. Релаксиращият масаж е надълбоко успокоителен, като се отразява доста добре на физическия и психическия тонус. В актуалната промишленост има доста техники за терапия на кожата, само че силата и въздействието от докосването на човешка ръка са незаменими. Затова ролята на професионалиста по време на масажа е толкоз значима.

Вълшебствата по лицето Точно като при масажа за тяло, задачата тук е предварителна защита против прибързано стареене и разпределяне на кожата, както и поддържане на тонуса. Масажът на лицето освен поддържа мускулната конструкция и контурите му, само че подтиква микроциркулацията и насищането на тъканите на кожата с О2. Това усъвършенства действието на клетъчната интензивност, което пък способства за младежкия тип на кожата.

Д-р Надин Пайо, известна швейцарска лекарка, след това основала едноименната козметична марка, през 1917 година измисля личен способ за масаж на лицето, като задачата ѝ била да се запази младостта му по метода, по който съхраняваме младостта на тялото. Повод за основаването на техниката от доктор Пайо била нейна среща в Ню Йорк със световноизвестната балерина Анна Павлова. Впечатление ѝ направило, че тялото ѝ било плътно като на младо момиче. Лицето ѝ обаче издавало същинската ѝ възраст.

Уникалната лицева гимнастика на доктор Пайо включва 42 техники, които през днешния ден са съкратени до 6 и се употребяват всеки ден в салоните за хубост по света. С тяхна помощ се покачват силата и притокът на кръв към кожата и се възобновява процесът на произвеждане на колаген и еластин. Днес масажът за лице в композиция с богат на потребни субстанции хранителен режим, постоянни извършения, релаксация и подобаваща козметика е в положение да удължи оптимално младостта на кожата на лицето и тонуса на контура му. Чрез потребление на масажни техники се укрепва действието на потребните съставки в крема за лице. Достатъчно е два пъти на ден в продължение на една минута да прилагате избрани техники според от потребностите си.

Решение за подпухнало лице Най-забележим е резултатът от масажа против отичане (т. нар. de-puff). За подпухването на лицето аргументите са няколко: недоспиване, обездвижване, несъответствуваща храна или метод на хранене, погрешно подбрани козметични артикули за грижа за кожата. Например торбичките под очите се повлияват от внимателен масаж, за който се употребяват междинният и безименният пръст, които със междинен по мощ напън изтласкват отоците под очите от носа на открито към слепоочията. Движенията се повтарят 4-5 пъти. Ако има отичане и в други елементи на лицето, доктор Пайо предлага да се вършат сходни придвижвания, като се „ чертаят “ хоризонтални линии по лицето в посока от горната му част надолу – това подтиква и дренира лимфните съдове и оказва помощ за елиминиране на токсините.

Да се упражняваме! Ако не ви плашат няколкото новопоявили се линии по лицето или забележими знаци на отмалялост, значи сте наясно с някое и друго масажно придвижване. Три седмици е интервалът, след който измененията стават забележими – лицето като че ли се повдига, контурите стават по-изразителни, а бръчките се заглаждат. И всичко това с няколко в действителност лесни придвижвания.

За устните: линии „ смешник “ / За да минимизирате оптимално видимостта на линиите към устата, я отвaряйте необятно и я затваряйте, като напрягате мускулите на лицето.

За очите: „ бухал “ / Тонизирането на околоочния силует и намаляването на тъмните кръгове се повлиява от следното упражнение: поставете пръсти върху костта на веждите и горната част на скулите и освен това състояние отваряйте необятно очи и по-късно ги затваряйте.

За челото: котешка лапа / Съберете възглавничките на пръстите на двете ръце и с формираната „ котешка лапичка “ масажирайте по едно и също време в двете направления от средата на челото към слепоочието. Това оказва помощ за изглаждане на бръчките на челото.

За хоризонтални линии: The Sleepy / Отпуснете бръчките на челото, като спуснете веждите и очите, и по-късно погледнете надолу, без да навеждате шията си. Повторете няколко пъти.

За линията на челюстта: The Snake / За да остане кожата стегната в тази зона, оказва помощ следното упражнение: отпуснете цялата челюст (не стискайте зъбите), след което поставете езика прилепен върху горната челюст. Повтаряйте придвижването с долепяне и разпределяне на езика.  Полезно за масажа За по-добро плъзгане по кожата по време на масаж, както и за насищането ѝ с потребни субстанции и хидратация използвайте подхранващо олио за лице. Помощните принадлежности за масаж на лицето като гуа-ша и масажен ролер имат съществена задача да подтикват и дренират, да усъвършенстват микроциркулацията и да оказват помощ за дефиниране на контура на лицето. Не бъдете прекомерно нападателни в метода си. Избягвайте всевъзможни внезапни придвижвания или ексфолианти, изключително в сензитивните зони.

Ако имате белег по лицето, който е в развой на укрепване, масажът може да бъде доста потребен. Масажирането на тъканта на белега и близките зони оказва помощ за увеличение на притока на кръв, отпуска прилежащите на мястото тъкани и заравнява повърхността на кожата и подутините. Масажът на лицето може да помогне и за облекчение на признаци като болежка, сърбеж и сензитивност.
Източник: eva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР