Ако попитаме хората какво искат в живота, повечето ще отговорят

...
Ако попитаме хората какво искат в живота, повечето ще отговорят
Коментари Харесай

8 подхода в живота, които ни крадат щастието

Ако попитаме хората какво желаят в живота, множеството ще отговорят да бъдат щастливи. И това си пожелаваме на празници –  на Коледа и Нова година, на Баба Марта и на Великден, а и на всеки рожден ден! Но какво е щастието? Кой може да го опише?

По-скоро противоположното е правилно: по-лесно можем да посочим какво е нещастието и това е една добра насочна точка – какво вършим, че да се усещаме непрекъснато нещастни, вместо да се радваме на благополучие? Психичното ни положение се дължи значително на навиците, които сме построили в живота си. Да изследваме някои отрицателни подходи, които ни унищожават възприятието за берекет:

1. Имаме нереалистични периоди на осъществяване на дилемите

Почти всяка цел може да бъде реализирана. Някои изцяло налудничави фантазии са имали потребност от време, с цел да бъдат развити, за други е трябвало да се трансформират събитията, а за трети – не им е пристигнало времето. Но е значимо да имаме релаистични показа за това какво и по кое време можем да реализираме. Твърде огромните скокове в растежа не са по силите на съвсем никого и нито един първенец не е станал подобен за ден или месец и нито едно огромно дърво не е прескочило годините си на развиване на корена и на короната си.

2. Фокусираме се върху отрицателните прекарвания

Негативните страсти носят мощен прочувствен заряд, само че знаете ли, позитивните събития имат същата мощност! Обръщането на внимание на неприятното е като да гледаш към стената, когато в другата посока има прелестна панорама през прозореца. Същото е и в живота – всяка обстановка има позитивна страна и изборът накъде да гледаме е напълно наш!  Пиенето на още отрова в никакъв случай няма да ни избави от отровата. Обратното е правилно – да разредим отровата с чиста вода и чашата ще стане повече чиста, в сравнение с отровна.

 3. Прекарваме прекалено много време в предишното или бъдещето

Много хора попадат в клопката на несъществдуването си в сегашното. Мислите за предишното или проектите и паниките за бъдещето ни лишават цялата наслада от в този момент! Огледайте се! Тук сте – добре сте, виждате, усещате, ходите, имате заслон, евентуално и работа и храна. Живи сте! Значи всичко е наред и паниките не са действителни нито за предишното, нито за бъдещето.

Притесненитяа са единствено още един тип отрицателно прекарване, което сами си сътворяваме, а то не е действително! Това освен лишава време, лишава и доста витална сила и ни краде щастието!

  4. Живеем в ролята на жертва

 Обикновено отрицателните прекарвания се изясняват с неприятен опит или неподходящо стичане на събитията, само че постоянно хората сами попадат в клопката да се изживяват като жертви. Този облик изяснява всичко – за какво все на тях им се случват неприятни събития, за какво не им върви, за какво не постигант триумфите на другите, за какво не им стига времето,защо не могат да отслабнат и какво ли още не, за което някой различен е отговорен! Никой за нищо не ни е отговорен. Поемането на отговорност е това, което жертвата отхвърля – не тъй като не може, а тъй като не желае. По-лесно е да бъдеш жертва, в сравнение с да си вземеш живота в ръце и да отговаряш за него.  Освен това жертвите не виждат в никакъв случай благословиите в живота си, които за други са желан живот.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР