Ако погледнете в техническите справочници, ще видите, че битумът е

...
Ако погледнете в техническите справочници, ще видите, че битумът е
Коментари Харесай

Как да премахмен петна от битум от колата, без да повредим лаковото покритие

Ако погледнете в техническите справочници, ще видите, че битумът е една от последните тежки фракции, получени при фракционна филтрация на суровия петрол. Той се употребява при производството на асфалтови смеси, като през летните месеци постоянно се отделя от асфалта и се полепя по каросерийните панели на автомобила.

Премахването му постоянно е обвързвано с щета на лаковото покритие, а с цел да не се случи това е най-лесно да премахнете битумино леке ​​от каросерията на автомобила незабавно след пътуването. Ако битумът се задържи по-дълго, ще бъде доста по-трудно да го премахнете.

Как обаче да извършите това без да навредите на лаковото покритие на боята? Преди да премахнете петното, зацапаното място би трябвало да се измие с вода, с цел да се избегнат драскотини. След това можете да употребявате специфична автохимия, която е доста ефикасна при справяне с този тип нечистотия.

Можете също по този начин да се употребява WD-40, керосин или бензин. След като изчистите петното с някой от тези препарати, почистете с чист алкохол и най-после изплакнете почистеното място усърдно и щедро с вода. Много по-лесно е да премахнете битумините петна в горещо, в сравнение с в студено време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР