Ако подуването се появи внезапно, а не поради интензивни упражнения

...
Ако подуването се появи внезапно, а не поради интензивни упражнения
Коментари Харесай

Подутите крака са симптом на 4 заболявания

Ако подуването се появи ненадейно, а не заради интензивни извършения или дълго вървене, това може да е симптом на проблеми с бъбреците

Д-р Елена Черненко сподели, че множеството хора одобряват лекото отичане на краката и го приписват на изтощеност и интензивна физическа интензивност, макар че подуването може да бъде един от признаците на четири съществени болести, в това число сърдечни и бъбречни патологии, написа

Сред болесттите, които предизвикват отичане на краката, специалистът уточни венозната непълнота.

За нея е присъщ изразен оток, който се появява постоянно в късния следобяд и нормално не предизвиква доста дискомфорт.

В този случай би трябвало да се свържете с терапевт, с цел да получите направление за ултразвук на съдовете на долните крака и за консултация с хирург или флеболог.

Ако подуването се появи ненадейно, а не заради интензивни извършения или дълго вървене, това може да е симптом на проблеми с бъбреците или развиване на патологии на сърдечно-съдовата система.

В случай на ненадейно отичане единствено на единия крайник и болежка в него е належащо незабавно да се обадите на кола за спешна помощ, защото съгласно Черненко това може да демонстрира образуването на кръвен съсирек в съдовете на подутия крак.

В умозаключение терапевтът подсети по какъв начин сами да определите какъв брой мощен е отокът. За да извършите това, просто натиснете пръста си върху пищяла, по-късно извадете пръста си и оценете какъв брой надълбоко потъва пръстът ви и какъв брой бързо изчезва тази хлътналост.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР