Ако планирате пътуване с влак из Европа през следващата година,

...
Ако планирате пътуване с влак из Европа през следващата година,
Коментари Харесай

Нов жп маршрут в Европа свързва 3 европейски дестинации, които може да обиколите за ден

Ако планирате пътешестване с трен из Европа през идната година, то сигурно би трябвало да вземете под внимание една напълно нов жп маршрут, който свързва градове в три разнообразни страни.

Маршрут ще даде опция на туристите да посетят три по-малко известни европейски града, които си заслужават. Услугата дава пряк маршрут до трите града, пресичайки границите на три страни. Новата железопътна връзка ще свързва Аахен в Германия, Лиеж в Белгия и Маастрихт в Нидерландия. Линията е взаимен план сред железопътните компании Arriva, SNCB и NS

За " летните " туристи ще е отчаяние новината, че този маршрут ще започва през декември 2023 година и ще се движи на всеки час. Надеждата с новият маршрут е да се подтиква туризма в тези три недооценени дестинации, написа Forbes.

Аахен
 Снимка 613514
Източник: iStock

Той се намира покрай границата с Белгия и е прочут със спа туризма. Аахен е дом на най-старата катедрала в Северна Европа, която е обект на международното завещание на ЮНЕСКО. Изграждането й стартира през 800 година сл. Хр., а някои детайли са добавени по-късно. В катедралата се обитава светилище на императорът на Свещената Римска империя Карл Велики, който избрира Аахен за своя резиденция. Посетителите могат да следват " Пътя на Карл Велики " из града и да се насладят на забележителности, свързани с владетеля.

В Лиеж
 Снимка 613515
Източник: iStock

Лиеж е бил търговски и културен център епохи наред. Девизът на града е " Лиеж - пламенният град! "

Центърът на града е богат на средновековни здания, като се стартира от колоритната романска черква " Свети Вартоломей " до извисяващата се готическа катедрала " Свети Павел ".

Лиеж се намира в област на Белгия, обитаема с френскоговорящи хора с диаспори в Бразилия, Съединени американски щати и Аржентина. Често е определян като най-франкофонският белгийски град.

На какво да обърнете внимание в Маастрихт
 Снимка 613513
Източник: iStock

В центъра на Маастрихт ще намерите романска базилика на Свети Серваций, тъкмо до готическата черква Свети Йоан.

Като академични град Маастрихт предлага многолюден нощен живот с доста коктейл питейни заведения, нощни заведения, роофтоп питейни заведения и места, които оферират музика онлайн.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР