Ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция, ще трябва да се променят

...
Ако парламентът ратифицира Истанбулската конвенция, ще трябва да се променят
Коментари Харесай

Александър Сиди: Приемане на Истанбулската конвенция ще промени и Конституциятa

Ако Народното събрание ратифицира Истанбулската спогодба, ще би трябвало да се трансформират към 20 закона, в това число и Конституцията на страната. Това сподели в Стара Загора националният представител от " Обединени патриоти " Александър Сиди. По думите му казусът за обществото е, че в конвенцията се вкарва така наречен " джендър терминология ", с която се отварят малки врати за узаконяването на еднополовите бракове и въвеждане на джендър обучение в учебните заведения.


Сиди бе безапелационен, че когато става въпрос за сходен спор, е от изключителна значимост българското общество да има опцията да изрази мнението си.

Затова от Вътрешна македонска революционна организация оферират по въпроса с утвърждението на Истанбулската спогодба да се организира народен референдум.

Александър Сиди, депутат: Затова ние предлагаме в народен референдум, в случай че ще има подобен, той да съдържа следните три простички въпроса - За ли сте въвеждането на джендър и трети пол в българското законодателство, за ли сте въвеждането на джендър образование в българските учебни заведения и подкрепяте ли еднополовите бракове. Това са въпросите, които тази Истанбулска спогодба повдигна в българското общество.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР