Ако обявиш награда за нечия глава, най-вероятно ще ти я

...
Ако обявиш награда за нечия глава, най-вероятно ще ти я
Коментари Харесай

Случат с Емин в „Пирогов“ все повече прилича на активно мероприятие срещу Тагарев

Ако обявиш премия за нечия глава, най-вероятно ще ти я донесат на тепсия. Ако дебнеш някого, с цел да го „ заковеш “, евентуално все нещо някъде ще изникне, а в случай че не за него, то за някой негов непосредствен или чиновник. 

Нещо ми се коства, че от известно време всички копейки са се вдигнали да наблюдават Тагарев, молейки се все нещо да намерят за него. Нещо мръсно, несъмнено, с цел да го „ заковат “. 

Тагарев им бърка в здравето, бидейки естествен боен министър, даващ помощ на Украйна и заявяващ изрично мястото на България в Европейски Съюз и НАТО, а не в евразийската кочина, като задунайска губерния на ватенките. 

Едно време, преди години, имаше един юноша, който снима дежурни служители на реда, спящи в патрулката си. Ако си спомняте, за възмездие, тогава униформените започнаха да дежурят пред входа му и да го чакат – като излезе да си хвърли боклука, го спираха „ за инспекция “ и тъй като нямал документи (кой си носи документите, с цел да хвърли боклука…?!), му пишеха актове от по 50 лева всякога, след това започнаха да го наблюдават нон-стоп, да се научи да не излага родната полиция. 

Е, това с Тагаревия консултант стартира доста да ми наподобява на същата „ акция “. 

Всяка копейка се е впила в тематиката като кърлеж. Много ми е забавно те самите какъв брой ли пъти са крещели по някой доктор или сестра – било в „ Пирогов “, било в друга болница, но в този момент – нали е за „ общото богатство “ – плюенето по враговете на Путинистан – всички са най-моралните моралисти. 

Дори да е отговорен Емин (все още не сме видели записите, към момента няма коментар от военния министър), което не е изключено – не адвокатствам на никого – от кое място накъде ще реват за оставка на Тагарев? Да приемем, че е отговорен – да си понесе следствията. Как? Ведомството и министърът ще вземат решение. Ако някой ден самият Тагарев направи някоя нелепост, и на него ще му търсим сметка, да – никой не е над закона, няма „ наши “, няма „ ваши “. Никой не е над закона. Копейките доста обичат да оправдават своите и да ги крият най-много, омазани до ушите, те викат „ нищо няма, не е правилно! “. Да, в случай че Тагрев някой ден сгафи неприятно, ще му се търси отговорност. Но до тогава, айде да се спрете да търсите под вола теле, а?! 

Ето и две отзиви, оповестени във Фейсбук – доста потребни по тематиката:

1. 

„ Малко информация за случая в Пирогов. Една сестра, видно от профила ѝ е копейка, се скарва на Мустафа Емин, който е минал през всички стадии, планувани в протокола на болничното заведение.

Отнело му е над три часа и на последния стадий попада на таз приятелка. Чак тогава той загатва за служебното си състояние, при което тонът на другарката омеква. До тук добре. Другарката разгласява своята версия в затворената група Пироговци в, която подхожда към истината креативен като руски посланик.

Пиарката на Пирогов вижда капацитет за скандал, който да отклони вниманието от идните изводи на провежданите инспекции в болничното заведение, взаимно с юриста на Пирогов, която доста инцидентно е и член на московския трибунал (ти да видиш) и шефа оповестяват така наречен скандал. Някои се учудиха по какъв начин " новината " е стигнала до руското пик - Риа новости, а те си имали руски репортери на място. Тъжното в тази ситуация е, че е доста елементарно една копейка дружно с някакво руско прокси с една нищо не им струваща операция да употребяват възприятието за правдивост с цел да ни разделят сполучливо. Още по-тъжното е че сходни сътрудници на въздействие не са публично разпознати, оповестени обществено и чак тогава някой да ги наема на работа.

Същото важи, даже с по-голяма мощ за кремълския наместник и резидент радев, който напълно се вписва в текстовете от Наказателен кодекс за държавна измяна в интерес на трети страни ( с изключение на развоя и Турция).

Така, че към всички другари, демократи и честни хора насочвам простоват съвет - преди да излезете праведния си яд във фб, потърсете източници, които може да са по-добре осведомени.

Прочее, не познавам персонално Мустафа Емин и не му адвокатствам, само че фактът, че не се е обадил за подпомагане на виновни фактори в опазването на здравето, което би разрешило случая бързо, самичък по себе си е позитивен и обезсмисля много от нелепостите изписани до в този момент “.



2.

„ Гледах сутршния блок с Директора на “Пирогов ”.

Чувствам се мръсна, гневна, ядосана…

Не знам от къде да стартира, само че това изявление беше като излязло от учебник по операция.

Д-р Димитров сподели “Агресията е на всички места към нас ”

Докторе, не говорете за експанзия, не и преди да я изчистите от личния си личен състав.

Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш началник на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 индивида очевидци?

Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми сподели, че и е писнало от мен, тъй като обикалям коридора, до момента в който детето ми умираше в операционна зала.

Къде бяхте, когато с цялата завист на света взе химикал от ръцете ми извивайки го?

Къде бяхте, когато изгониха татко ми от двора, тъй като беше късно, а аз останах сама? 

Къде бяхте, докторе?

Защо тогава не дойдохте да си приказваме за експанзия?

Докторе, за какво не написахте в страницата на “Пирогов ”, че и аз загатнах министъра?

Защо не написахте, че министърът ви се обади персонално?

Защо не казахте, че вашите лекари пристигнаха, тъй като той ви се обади? 

Ще ви кажа за какво, докторе!

Защото ние отивайки в “Пирогов ” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, от дълго време го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца.

Защото вие, нямате естествена връзка с пациенти и родители

Защото вие, докторе, можете и да убивате…и убивате!

Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на експерти, с неприятни графици, с политическа взаимозависимост, от време на време и с непросветеност.

Дано повече хора познават я министър, я политик, тъй като истината е, че по този начин възможностите им са по-големи. 

Без “имам човек ” мъчно се оцелява! 

Спрете да настройвате пациентите и родителите против лекарите и сестрите! Спрете да настройвате едните против другите, с цел да си имате своите армии, с които да продължааате да превръщате българското опазване на здравето в сполучлив бизнес за малко на брой и инструмент за политически операции! 

Уважаеми медици, не се поддавайте на операциите, че ние сме едни против други и не оценяваме вашите компликации! Те това желаят! Да не сме на една страна, с цел да не станем задоволително мощни, с цел да променим системата тъй че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение!

Д-р Димитов, чакам да качите този текст на страницата на Пирогов “.
 

... ...

____________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР