Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка,

...
Ако обичате да правите различни видове зимнина, конфитюри и сладка,
Коментари Харесай

Най-вкусното ягодово сладко става без варене – не се разкашква, а витамините си остават вътре:

Ако обичате да вършиме разнообразни типове зимнина, конфитюри и сладка, тогава несъмнено ще ви хареса нашата днешна публикация. Вкусни и ароматни ягоди посред зима – това дава обещание рецептата за това необикновено вкусно и лесно сладко от ягоди без варене . Плодовете остават цели, тъй като си спестявате бъркането на котлона, тъй че може да ги употребявате за декорация на торти и сладкиши, а можете и просто да си ги хапнете с самун и масло. След обработката на плодовете те резервират съвсем същата форма, а усетът и ароматът единствено се ускоряват. Не пропускайте да го опитате! Ето рецептата за необикновено ароматното ягодово сладко без варене :

Ягодово сладко без варене

Продукти:

1 кг ягоди

1 кг захар

200 г вода

2 г лимонена киселина

Приготвяне:

Вземете подобаваща тенджера, изсипете захарта вътре, а по-късно и водата. Сложете на сдържан огън и изчакайте, до момента в който захарта се разтопи и се трансформира в сироп. Оставете да ври минимум 15 минути на слаб огън и прибавете лимонената киселина.

 захарен сироп

След това оставете сиропа да ври още 15 минути, до момента в който се трансформира във вискозна маса, сходна на течния мед.

 карамелен сироп

Залейте ягодите със сиропа и ги оставете по този начин за 20 минути. През това време ягодите „ увират “ леко и пускат сока си. След това деликатно прецедете ягодовия сок дружно със сиропа през гевгир в същата тенджерка, в която сте разтопили захарта.

 ягоди със сироп

Сварете още веднъж сиропа за не повече от 10 минути. Карамелът ще се разтвори и сиропът ще стане течен. Оставете получената пяна да се утаи и още веднъж залейте със сиропа ягодите за 20 минути.

 ягодов сироп

Междувременно стерилизирайте бурканите: изсипете 50 г вода във всеки и ги пуснете в микровълновата за 10 минути. Капаците изварете за най-малко 5 минути. Избършете всичко с чиста забрадка.

След 20 минути още веднъж прецедете сиропа през гевгир в същия съд. Сварете го не повече от 5 минути и бързо отстранете пяната. Внимателно подредете ягодите в буркани, до половината от размера. Залейте с ягодовия сироп и затворете бурканите.

 ягодово сладко без варене

Сега можете да поставите бурканите в шкафа, готово!

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР