Ако някоя от новите 32 молекули и съответното лекарство се

...
Ако някоя от новите 32 молекули и съответното лекарство се
Коментари Харесай

Ананиев: Ако някоя от новите 32 молекули се прилага в 9 държави, България ще бъде 10-ата


Ако някоя от новите 32 молекули и съответното лекарство се ползва в 9 страни, България ще бъде десетата. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев пред членовете на отрасловата комисия, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Днес още веднъж чух обвинявания за дискриминация, за нечовешко отношение, неща, с които аз не мога да се съглася. Още един път дублирам, че няма да остане нито един пациент, който да има потребност от лекуване и то да не му бъде обезпечено “, безапелационен беше Ананиев във връзка повторното гласоподаване на текстове от Закона за бюджета на НЗОК за 2018 година, по отношение на ветото на президента.

"От новите, общо 32 молекули има опция за лекуването с 27 от тях, която е на високо, модерно европейско ниво. За останалите ще търсим опция за обезпечаване на средства по разнообразни пътища, в това число и по реда на състрадателната приложимост, посредством обезпечаване на медикаментите от производителите “, уточни отрасловият министър и още веднъж увери, че нито един жител няма да бъде оставен без лекуване.

Относно правенето на Националната здравна карта Кирил Ананиев напомни, че Върховен административен съд спря създаването й, която беше готова от предходното държавно управление на Борисов.

„ Аз възвърнах процедурата по работа по картата още по време на първите ми дни като министър. Идеята ми е до три месеца картата да бъде подготвена - до сключване на Националния рамков контракт “, изясни той.

Не на последно място Ананиев изясни, че в областта на опазването на здравето България има два целта за председателството - здравето на децата и успеваемостта на лекарствените артикули. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР