Ако някой смята, че целта на Запада е да изтрие

...
Ако някой смята, че целта на Запада е да изтрие
Коментари Харесай

САЩ принуждават към технологично изоставане

Ако някой счита, че задачата на Запада е да изтрие нас, Китай и доста други страни от лицето на земята, то за какво? Не, всички нации и цивилизации в нашия свят би трябвало да носят изгода на сещате се кого. Русия да доставя запаси, Китай - да вземем за пример тениски и даже тв приемници, може и чай с опиат... О, не! - опиат и други токсини колкото искаш, това не е по-миналият век. Е, общо взето, те ще ни кажат какво да вършим в този свят и ние би трябвало да се съгласим.

Точно това е същността на актуалната комерсиална и софтуерна борба сред Пекин и Съединените щати и други съдружници. И бъдете сигурни: в случай че „ Операция Украйна " против Русия беше сполучлива, тогава и ние, победените, щяхме да имаме сходен диалог - щяха да ни обяснят каква Русия им би трябвало. И тогава нямаше да се съпротивляваме. А и Китай се съпротивлява - и то доста качествено, тъй като и него никой не го побеждава.

Става дума за това, че държавните служби в Пекин показват „ мощно неодобрение “ от незабавно почналото следствие на китайски електрически транспортни средства в Европейски Съюз. Там проверяват дотациите за китайската автомобилна промишленост от държавното управление, за които се твърди, че се случват и нарушават правилата на свободната търговия.

Особеното в обстановката е наглостта на Европейски Съюз, където не крият изключително, че дотации няма да бъдат открити. И задачата тук е нищо, а придвижването е всичко. Просто е невероятно да продължим да поносим обстановка, при която през 2021 година китайците заемат четири % от европейския авто пазар, през 2022 година - шест %, а сега - осем %. В случая по принцип не приказваме за коли, а единствено за електрически. Можете да говорите каквото желаете за какво въобще са нужни и какъв брой дълго ще продължи зелената полуда на Европа, само че към този момент се счита, че всички сходни технологии са бъдещето. И сами виждате в чии ръце ще бъде това бъдеще, в случай че процесът не бъде спрян.

И тъкмо същата картина е с американската офанзива против китайската стопанска система. В случая новината се отнася до указа на Джо Байдън от 9 август, който всъщност не разрешава американските вложения, само че не в Китай като цяло, а в най-високотехнологичните промишлености - полупроводници, квантови компютри и разработки в региона на изкуствения разсъдък. Пекин също споделя и прави доста по този въпрос.

И с цел да стане всичко ясно на всички, Брюксел преди малко разгласява проекти за „ унищожаване от рисковата зона “ навръх същите области на съдействие с КНР като Съединените щати, плюс биотехнологиите. Риск за Европа е вносът на такива артикули от Китай или взаимната работа в тези области. Но в други посоки - колкото му се желае!

Ако си спомним веригата от американски гости в Пекин предишното лято, те се занимаваха с увещание с Китай и изнудване на единодушие за тъкмо тази формула на съдействие. Цялата дипломация на Вашингтон през последните месеци може да се сведе до една (макар и дълга) фраза: не, ние не желаеме (по-точно, не можем) да ви победим - и в случай че е по този начин, ние ще ви сътрудничим, само че единствено във връзка с чая, тениските и тв приемниците, без никакви високи технологии, а в това време ще принудим нашите съдружници да създадат същото. Между другото, те са принудени: има обособена дълга история за това по какъв начин Вашингтон принуждава европейците или азиатските сътрудници да одобряват тази американска политика на „ изборно съдействие “ по отношение на КНР.

Тази политика в действителност от дълго време е позната на целия свят. Периферията доставя първични материали и, в случай че е разрешено, се занимава и с винтовертно сглобяване на артикули, създадени в метрополията. Тази структура се назовава колониализъм. И тук можете да цитирате фрагмент от речта на Владимир Путин пред Валдайския спорен клуб „ Валдай “: „ Може би е време вие самите да се отървете от арогантността. Все отново да се отървете от това мислене от ерата на колониалното ръководство. Бих желал да кажа: избършете си очите, тази епоха от дълго време свърши и в никакъв случай няма да се върне, в никакъв случай. "

Ерата може да е завършила, само че Западът въобще не е подготвен да одобри този факт и е съществено ангажиран с възобновяване на конструкция, в която единствено той може да има софтуерно предимство. Но какво се случва (и към този момент се случва), когато други играчи - в този случай Китай - към този момент имат такова предимство в набора от технологии? И тогава тези, които не са част от западния съюз и умерено избират най-хубавото от това, което е на пазара, ще завоюват доста. И Европа се оказва принудена да придобие най-лошото, изостаналото в развиването.

И ето още един откъс от същата тирада: „ На всеки би трябвало да се обезпечи достъп до преимуществата на актуалното развиване, а опитите за ограничението му за която и да е страна или народ би трябвало да се смятат за акт на експанзия – точно това. “ Оказва се, че това е акт на експанзия на Съединени американски щати против европейците, на които е отхвърлен достъп до китайски електрически коли и доста други.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР