Ако някой не иска България да има правителство, това е

...
Ако някой не иска България да има правителство, това е
Коментари Харесай

Божанков: Прокуратурата е инструментът, за да няма правителство

Ако някой не желае България да има държавно управление, това е президентът. А инструментът, с цел да няма държавно управление, е прокуратурата. Не изключвам и непознати ползи да играят голяма роля. Изводите върша на база на това, което виждам. Няма по какъв начин да настоявам нещо, което не мога да потвърдя, само че по този начин наподобява - че за следващ път държавното обвиняване е по скоро състезател в политическия развой, в сравнение с самостоятелен държавен орган. Това съобщи пред БНР Явор Божанков - народен представител от ПП-ДБ. 

" Президентът в прав текст излезе от конституционната рамка. Президентът би трябвало да спомага и да е оня посредник, който да поставя всички старания, без значение дали е първи, втори или трети мандат, България да има държавно управление. Че Радев работи за следващото служебно държавно управление не е загадка, само че не го беше заявявал по този начин непосредствено. За него Конституцията е някакъв скучен фон, наподобява.  Атаките от президентството не са спирали, само че това е техният връх ", разяснява той по отношение на връчения през вчерашния ден втори мандат за сформиране на държавно управление на ПП-ДБ.

За записите, разгласени от Радостин Василев, Божанков изрече мнение, че диалогът не е излизал от естествени рамки: 

" Ако всички се вършат на ощипани, президентът е чувал и по-страшни диалози, само че не е бил по този начин впечатлен, в този момент обаче е мощно обезпокоен, когато би трябвало да връчи мандат и България най-накрая да има постоянно проевропейско държавно управление ".

Същото е и при Българска социалистическа партия, добави депутатът от ПП-ДБ:

" Напуснаха залата не с цел да не гласоподават правосъдната промяна, а тъй като чули нещо, което по този начин ги разтресло, че те чак напуснали залата. Преследват се други цели ".

" Президентът смени не просто административни ръководители, а служебният кабинет кадруваше на равнище редови горски чиновници.  Президентът направи брутална чистка в администрацията ", означи Явор Божанков. Според него това би трябвало да бъде поправено, само че не може да бъде самоцел. По думите му  огромната цел би трябвало да е смяна в администрацията и метода, по който тя действа

" Така не може. Тя е прекомерно тежка, тромава и неефективна ".

Всички осъзнават компликацията на обстановката, счита депутатът. Той обаче не е уверен, че " ГЕРБ работят за държавно управление или по скоро не желаят да поемат отговорност за нови избори ". 

Според него Мария Габриел има лична тежест. Недоверието би трябвало да бъде преодолявано, тъй като нямаме различен избор, безапелационен бе той.

" Имаме явен проект какво да вършим в идващите месеци.  Нови избори не дават решение . Те биха дали още гориво на президентската република. Нови избори биха дали и повече тежест на партии като " Възраждане ".  Този мандат е единственият път пред България и ще създадем всичко допустимо, с цел да го осъществяваме ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР