Ако новото берлинско летище беше открито навреме (по план -

...
Ако новото берлинско летище беше открито навреме (по план -
Коментари Харесай

Защо Тесла избра точно Германия?

Ако новото берлинско летище беше намерено в точния момент (по проект - през 2011 година), то първата фабрика на " Тесла " в Германия можеше да бъде издигната на мястото на остарялото летище " Тегел ". Тъй като обаче откриването на летище " Вили Бранд " и надлежно преустановяването на активността на " Тегел " бяха отсрочени, заводът " Gigafactory " на Илон Мъск ще бъде повдигнат в община Грюнхайде. Малцина са чували за нея - среща се на към 30 км югоизточно от Берлин в провинция Бранденбург, напълно покрай новото летище, което някой ден може би ще бъде намерено. Така Берлин, който е обособена провинция, ще остане с празни ръце от инвестицията на " Тесла ".
Защо Мъск бърза толкоз доста?
За Илон Мъск най-важното е заводът да стартира работа оптимално бързо. Може би и заради това той е избрал провинция Бранденбург, а не Берлин. Мъск може би просто не има вяра, че берлинчани ще са задоволително бързи.

А за какво е тази конкуренция с времето? Защото немските автомобилопроизводители най-сетне усетиха духа на времето и се насочиха към производството на електрически коли. Мъск сигурно е чул, че преди десетина дни " Фолксваген " стартира строителството на фабрика за електрически автомобили в Цвикау в провинция Саксония. Най-големият производител на коли в света желае до 2021 година нататък от фабриката да излизат по 330 000 електрическия автомобил годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР